Matsalus on šaakalikaamera

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Šaakalikaamera vaade 8. novembri hommikul. Arvuti kuvatõmmis

Seni Matsalus Sassi poolsaarel linde jälginud rändekaamera seati pühapäeval Läänemaale Metsküla randa, et jälgida šaakalite liikumist, teatas Tiit Hunt Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) loodusblogis.

Esialgu saab kaamerat jälgida valgel ajal. Öist pilti ei ole veel võimalik näha kuni saabub tellitud infrapunalamp, mis koerlastele peaks peaaegu nähtamatu olema.

Üles pandud šaakalikaamera asub umbes viie kilomeetri kaugusel kohast, kust 2013. aastal saadi esimest korda tõestusmaterjal hariliku šaakali (Canis aureus) esinemisest Eestis.

Kaamera lähistel asub šaakalite magamiskoht ja rannaniidu lambakari on nende söödaplatsil, mis tähendab, et šaakalid peaksid õhtul-öösel tulema lääne poolt piki randa otse kaamera suunas. Tiit Hundi sõnul oli juba kaamera paigaldamise õhtul poole kuue paiku tegid rannal häält kaks šaakalit.

Veebikaamera lähistel on sel aastal talu loomakarjast murtud 25 lammast ja pooleteise nädala eest lisaks 2 šoti mägiveise vasikat. Kas tegemist on šaakalite tööga, pole selge, sest rajakaamerasse on jäänud ka ilves ja hiljutised üksiku hundi jäljed naaberkülas tekitavad võimalikke oletusi-kahtlusi teistestki murdjaist.

Kevadel rändab kaamera tagasi Sassi poolsaarele, et jälgida lindude kevadrännet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments