Aardemaa sulges Lemmiku poe

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

lemmik

Lemmiku uksed on suletud, hoone müügis. Foto: Andrus Karnau

 

Haapsalu poepidaja Toivo Aardemaa sulges juuni algul ühe oma kolmest poest – Lemmiku toidupoe Jaama tänaval.

Aardemaa ütles Lääne Elule, et ei soovi kaupluse sulgemist kommenteerida. Lemmiku pood oli üks neljast toidukauplusest lühikesel Jaama tänaval.

Aardemaa on Haapsalus suurte kogemustega poepidaja. Ta alustas ühe pisikese poega, üle kümne aasta tagasi aga laiendas oma äri kolme poega ketiks. Kuigi aeg-ajalt on olnud kuulda, et suured üle-riigilised poeketid on tahtnud Aardemaa üht või teist kauplust osta, on Aardemaa seni aina tihenevas konkurentsis visalt vastu pidanud. Haapsalus on peale tugeva tarbijate ühistu esindatud kõik üleriigilised poeketid. Puudu on veel vaid Virumaa ärimehe Oleg Grossi toiduäri ja Prisma.

Aardemaa ostis Nõukogude ajal ehitatud Lemmiku poe 2004. Selle omanik oli kunagisest kalurikolhoosist välja kasvanud valdusfirma Lääne Kalur.

Hoone on praegu müügis 300 000 euroga. Nagu märgib kinnistu müüja Pindi kinnisvarabüroo, on hoone alghind juba 150 000 euro võrra kukkunud.

OÜ Aardemaa ei ole mullust majandusaasta aruannet veel äriregistrile esitanud. Tunamullu oli OÜ Aardemaa käive 4,46 mln eurot ja ärikasum 40 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
9 aastat tagasi

Kahju, edu teistele Aardemaa kauplustele.

Tont.
9 aastat tagasi

Ma olen aastaid kàinud Kastani poes ja rahul (peaaegu) . Imestama paneb ainult,miks myyjad juba poole kymne ajal lihatooteid erakordse kiirusega letist tagaruumi toimetavad. Kas nad saavad myymata kauba tasuta pintslisse panna ?

Vot nii.
9 aastat tagasi
Reply to  Tont.

Müüjad sellepärast kiirustavad, et vaja veel puhtaks küürida poes suured külmikud, kus lihad-vorstid klientidele müümiseks. Koju on ju alati kõikidel kiire!

tallinalne
9 aastat tagasi

ei ole siia midagi vaja,piisab ühest poest ,rahvast ju pole,kellele sa müüd siin,kassidele kortele

tallinalne
9 aastat tagasi

ma arvan et comarketit Haapsalusse küll vaja pole,siia on vaja odavaid poode,comarket on üks kallimaid poode,mida Haapsalu inimene ei suuda neid kauppe osta,

pook
9 aastat tagasi
Reply to  tallinalne

Haapsalu inimene pole midagi nii vaena nagu sina Kopli rott arvad.
Meie poisid on iga päev joonud ja söönud.

Karumõmm
9 aastat tagasi

Ainuke pood kus haapsalus oli võimalik päris liha osta…
Ärge siis unustage et viimane Pihkupeksupealinnast põgeneja kustutab tuled…

Marika
9 aastat tagasi

Kui oma linna rahvas ikka omainimesi ja ettevõtlike inimesi hinnata ei oska siis on minul küll kahju! Kahju, sest lihaletimüüja leidis ikka sobiva lihatüki naeratus näol.

?
9 aastat tagasi

Siis oleks targem küsida, miks töötajad pidevalt vahetusid.

...
9 aastat tagasi

Üks võimalik põhjus poe sulgemiseks võis olla raskus püsivate müüjate leidmisega sinna poodi. (Töötasin seal mõnda aega ja sealt pidevalt tuli ja läks uusi töötajaid.)

www
9 aastat tagasi

RRLektus on ju ka veel.

%%%
9 aastat tagasi

Mis kett see Meie kett on….