Galerii: läänlased pidasid tantsupidu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto Kaire Reiljan
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 133

 

Laupäeva õhtu oli Haapsalu linnuseõuel tantsijate päralt, sest peeti Läänemaa tantsupidu “Juurtest oksteni”, mis tõi linnusemurule üle 900 tantsija-võimleja 65 kollektiivist väikelastest seenioriteni.

Kokku osales tavapärasest suurema osavõtjate arvuga peol 65 tantsu- ja võimlemisrühma. Kõige nooremad osalejad pole tähistanud veel esimest sünnipäevagi.

Tänavusel maakonna tantsupeo üldlavastajana tegi debüüdi noor Haapsalust pärit tantsujuht Elor Lees, kes tahtis tantsude kaudu jutustada põlvkondade lugu. „Kui olime mudilased, saatsid meid eluteel vanavanemad ja perekond, kasvades tulid eakaaslased, siis oleme juba ise lapsevanemad ja siis vanavanemad. See ongi selline ilus ring – elupuu,” selgitas Lees peo mõtet enne selle toimumist.

Et sel aastal pole tulemas üle-eestilisi tantsupidusid, mille tarbeks tantsurühmad peavad harjutama, oli korraldajatel peokava kokkupanekul vabad käed. Tantsujuhtide seas viisid korraldajad läbi ideekorje, mille hulgast valiti peo teemaga sobivad tantsud.

Varasematest tantsupidudest eristas tänavust seegi, et teemablokke ei juhatanud sisse vahetekstid, vaid seda tegid võimlejad oma liikumisega. Üldlavastaja eesmärk oligi ehitada pidu üles visuaali peale.

Enne kui tantsijad murule pääsesid andis sihtasutuse Läänemaa nõukogu esimees Urmas Sukles linnuseõues üle aasta ema tiitli Katrin Naanile Haapsalust ja Anne Rehkalile Ristilt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments