Juhtkiri: puhast joogivett tuleb kaitsta

Lääne Elu

info@le.ee

Turvalepa all võib puhkeda suurejooneline turbasõda, sest seal on seljad Turvalepaga kokku pannud ka Kedre, Võntküla, Allikmaa ja Palivere kandi rahvas, kes on enda punti saanud mitut sorti looduskaitsjaid.

Turvalepa rabas lõpetati turbatootmine üle 40 aasta tagasi, ilmselt 1978. aastal. Lõpetamise üheks ajendiks oli see, et kaevandamine hakkas üha enam külas kaevuvett rikkuma.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
21 päeva tagasi

puhast vett läheb meil vaja roherevolutsiooni läbiviimiseks, et kasutatud piimapakid saaks korralikult pestuna prügina tagastada

Jah-ile
21 päeva tagasi
Reply to  jah

Seda pakiloputamist võib ka mustema veega teha.Aga roostevesi kaevudes oleks ütlemata suur katastroof,ei anna elada kuidagi.Ja et teha mingid spts.kaevud nagu Niibi kandis,mis hädaabinõu ja pisut leevendaks–ei soovi jamasid.

Imelik
20 päeva tagasi
Reply to  jah

Jah, nõustun teiega, et see on üks suurimaid idiootsusi mis ma kuulnud olen, eriti keskkonnasäästlikkuse seisukohast. Et tööstuslik pesu (vee korduv kasutamine ja puhastus, täpselt juhitud protsessis),ei ole tasuv aga kodus joogiveega loputamine oleks nagu tasuv ja mõistlik tegevus….
Paraku antud teemaga otseselt mitte haakuv…