Külaelanikud pelgavad Otškalenko vabastamist

Vassili Otškalenko kohtus. Malle-Liisa Raigla

Esmaspäeval arutab Harju maakohus eluaegset vangistust kandva Vassili Otškalenko vabastamist. Puiatu küla, kuhu Otškalenko vabastamise järgselt elama läheks, ja naaberkülade elanikud on kurjategija võimalikust vabanemisest häiritud.

„See ei ole tore uudis,” ütles naaberküla elanik ja Haapsalu noorte huvikeskuse direktor Reelika Ender. Tema sõnul on kohalikud ärevil ega pea õigeks, et kord surma mõistetud kurjategijal on võimalus iga kahe aasta järel taotleda uuesti vabastamist.

Kaks ja pool aastat tagasi, kui Otškalenkol oli viimati võimalus ennetähtaegset vabastamist küsida ja kurjategija ka kodus käimas oli, kogus Ender mehe vabastamise vastu allkirju. Toona soovis mehe vanglasse jäämist üle 3000 inimese. Ka sel korral oleks Ender allkirju koguma hakanud, kuid teate, et Otškalenko soovib vabaneda, ja kohtuistungi vahele jäi liialt vähe aega ja seda teha ei jõudnud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kindlates kätes Eesti
1 kuu tagasi

Aga Parmas ja Kremliärikas ei karda vene mõrtsuka vabastamist, sest neile see ohtu ei kujuta. On ta ju nende valija ja ideeline kaaslane.

Ja.
1 kuu tagasi

Kes külaelanikud ? Üks võtab sõna kõigi eest w 😀 pigem tasub karta osa siinseid kelle elu mõte võimu näidata

Vassiili
1 kuu tagasi

Ärke kardge minnd

Lõplik otsus
1 kuu tagasi
Reply to  Vassiili

Go back to kongo!