Neljapäeval lehvivad Eesti lipud emakeele auks

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Emakeelepäeval, 14. märtsil heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lippu on oodatud heiskama ka kõik teised. Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kella kaheksaks hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

Emakeelepäev algab Kadriorus presidendi kantselei ees juba kolmandat aastat korraldatava ettelugemisega. Eestikeelseid tekste loetakse päikesetõustust kell 6.39 kuni päikeseloojanguni kell 18.22.

Traditsiooniliselt toimub kell 10.25 Vikerraadio e-etteütlus. Etteütlust saab kirjutada Vikerraadio kodulehel etteytlus.err.ee.

Emakeelepäev on pühendatud eesti keelele ja selle püsimajäämisele ning seda tähistatakse luuletaja Kristjan Jaak Petersoni sünnipäeval. Tähtpäeva algataja oli kooliõpetaja ja keelemees Meinhard Laks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toetan Aadut
1 kuu tagasi

sprechen Sie deutsch?

kas
1 kuu tagasi

kirikus mälestusjumalateenistus ka toimub

Jaan
1 kuu tagasi
Reply to  kas

Kindlasti toimub.

küünlaid
1 kuu tagasi
Reply to  Jaan

ka põletatkse