RMK suurendab streiginädalaks loodushariduse võimalusi

Lääne Elu

info@le.ee

Lapsed matkarajal. Foto RMK

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) ootab õpetajate streigi ajal kõiki huvilisi külastuskeskustesse, pakkudes 23.-26. jaanuaril kaheksas Eestimaa paigas võimalust oma loodusteadmisi täiendada ja põnevates töötubades osaleda.

Samuti ootavad sel ajal külastajaid kõik RMK matka- ja õpperajad üle Eesti. Lumerohkuse korral on soovitatav valida RMK talvise hooldusega loodusradade seast.

RMK külastuskorralduse juhi Marge Rammo sõnul on algava nädala teisipäevast reedeni kella 10-16ni avatud Aegviidu, Alutaguse, Viimsi, Nõva, Oandu, Matsalu, Kabli külastuskeskused ja Sagadi metsamuuseum. Kogu vajaliku info leiab loodusegakoos.ee lehelt.

„Ajal, mil paljudes Eesti koolides on tavapärane õppetöö häiritud või täiesti pausile pandud, tuletame lapsevanematele meelde RMK pakutavaid võimalusi ammutada ja kinnistada teadmisi loodusest kas tubastes tingimustes või juhendatud matkadel. Tegutsema on oodatud kõik lastest eakateni ja miks mitte ühiselt koos perega,“ selgitas Rammo.

„Kel kohaletuleku võimalus puudub, neil soovitame tutvuda RMK harivate nutimängudega, mille abil saab samuti värskes õhus, kas või linnapargis pisut sisukamalt aega veeta,“ lisas ta.

Läänemaal ootab külastajaid kaks looduskeskust

Matsalu külastuskeskus:
23.-26. jaanuar kell 10-16

  • Juhendatud ekspositsiooniga tutvumine
  • Omal käel jalutuskäigud Penijõe matkarajal ja mõisapargis

Nõva külastuskeskus:
23.-26. jaanuar kell 10-16

  • Iseseisvad Loquizi mängud erinevatel radadel
  • Tutvumisprogramm majas
  • Meisterdamine

RMK-l on 15 külastuskeskust, kolm loodusmaja ja üks looduskool. Neis viiakse läbi loodusõppeprogramme ja muid üritusi ning tutvustatakse vastava puhke- või kaitseala väärtusi. Külastuskeskustes tegutsevad ühtlasi RMK teabepunktid.

RMK külastuskeskuste, loodusmajade ja Sagadi looduskooli korraldatud loodusõppeprogrammidest saab igal aastal osa kuni 45 000 inimest.

RMK puhke- ja kaitsealasid külastatakse aasta jooksul ligi kolm miljonit korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments