Eestirootslased valmistuvad suviseks suurpeoks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kolm aastat tagasi peetud eelmisel laulupeol oli vahepealsete koroona-aastate tõttu lauljaid kasi- namalt, kuid nüüd on peole oodata üle 600 osalise. Foto: Andra Kirna

Kolm aastat tagasi peetud eelmisel laulupeol oli vahepealsete koroona-aastate tõttu lauljaid kasinamalt, kuid nüüd on peole oodata üle 600 osalise. Foto: Andra Kirna

Eestirootslased peavad juuli alguses Haapsalus oma viiendat laulupidu, mille muudavad eriliseks Eesti suurim hiiu kandle orkester ja vanadest laulikulauludest kokku seatud koorisüit.

6. juulil Haapsalu piiskopilinnuses toimuv laulupidu kannab pealkirja „Kaugemalt ja lähemalt” ning toob kokku 600–700 lauljat, tantsijat ja muusikut Eestist, Rootsist ja Soomest. Eestistki on esindatud tunduvalt laiem piirkond kui rannarootslaste asualad – esinema tullakse ka Saare- ja Hiiumaalt, Kesk- ja isegi Lõuna-Eestist ning Ida-Virumaalt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments