Peretoetuste ja vanemahüvitiste väljamaksmine võib olla häiritud

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Tehnilise probleemi tõttu võib hilineda 1220 inimese peretoetuse- ja/või vanemahüvitise väljamaksmine.

Sotsiaalkindlustusamet võttis personaalselt ühendust inimestega, keda juhtunu puudutab ning teeb kõik selleks, et raha üle kanda. Amet vabandab tekkinud olukorra pärast.

Sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna juhataja kohusetäitja Kristina Pähkli sõnul ei ole veel selge, mis on tehnilise probleemi põhjus, kuid ameti ja Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskusega töötajad (TEHIK) annavad endast kõik, et raha jõuaks inimesteni esimesel võimalusel. „Juhtunu täpne põhjus on veel väljaselgitamisel. Pensione ja hüvitisi maksame välja IT süsteemidega, mis on loodud ligi veerandsada aastat tagasi. Paraku tekib vananenud süsteemide haldamisel ettenägematuid probleeme. Püüame need võimalikult kiirelt lahendada, et toetused jõuaksid saajateni, kelle jaoks on tegemist olulise sissetulekuallikaga.”

Seekordne probleem puudutab inimesi, kes on vahetanud toetuse või hüvitise saamise kontot. Tehnilise tõrke tõttu kandis süsteem raha kliendi poolt varasemalt märgitud arveldusarvele, mis aga ei vasta tema hilisemale soovile. Sotsiaalkindlustusamet on võtnud ühendust kõikide inimestega, keda see olukord puudutab. Kuigi seadus ei sätesta, mis kuupäeval peab raha inimesteni jõudma, on tavaks saanud, et peretoetused ja vanemahüvitised jõuavad inimesteni 8. kuupäeval. Valdav osa neist, keda antud olukord puudutab, saavad raha kätte hiljemalt 10. jaanuaril.

Kui toetused ja hüvitised pole õigel ajal laekunud, võtke ühendust sotsiaalkindlustusametiga telefonil 612 1360 või iseteeninduskeskkonnas iseteenindus.sotsiaalkindlustusamet.ee.

Sotsiaalkindlustusamet maksab iga kuu peretoetusi ligi 160 000 ja vanemahüvitist pea 20 000 inimesele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Majanduteadlane
4 kuud tagasi

Teeme nii: ükski poliitik ega linnaametnik enne raha ei saa kui pärisinimeste ( õpetajad, korrakaitsjad, pensionärid) palgad on välja makstud!

sellel
4 kuud tagasi

soomlaste saunatamisel on väga lai mõju ka eesti elule

Mati Põdra
4 kuud tagasi

Lääne Elu, kas see ongi nüüd teie tase, et selliseid kommentaare ülal hoiate?

Vahi aga
4 kuud tagasi

Eesti IKT sektori madal kvaliteedi tase reaalsuses ja riigiasutuste olematu võimekus IT vallas on väge halb kombo. Tiiger on kahjuks juba ammu suremas.