Transpordiamet hoiatab: leviv lumesadu on muutnud teeolud keeruliseks

Lääne Elu

info@le.ee

Ilmateenistuse lubatud tuisk võib muuta teeolud kehvaks, mistõttu autojuhid peavad olema ettevaatlikud. Urmas Lauri
Lumesadu on muutnud teeolud kehvaks. Foto Urmas Lauri

Lääne- ja Lõuna-Eestisse saabunud ning põhja poole leviv lumesadu on muutnud teeolud kohati väga keeruliseks.

Saartele ning Lääne- ja Kagu-Eestisse jõudnud lumesadu on muutnud teed kohati väga libedaks. Kuna samal ajal valitsevad jätkuvalt madalad temperatuurid, siis libedusetõrjevahendid ei tööta enam efektiivselt. Samuti on tugevnenud tuul ning tekkinud tuisu tõttu on nähtavus sajualadel väga halb.

Lumesadu koos keeruliste teeoludega jõuab hilisõhtul ka Põhja-Eestisse ja öösel Ida-Eestisse ning hommikul muutub sadu intensiivsemaks. Homme hommikul tuleb teedel arvestada oluliselt suurema ajakuluga ja väga keeruliste teeoludega.

Palume liiklejatel olla sajualadel eriti ettevaatlik, alandada oluliselt sõidukiirust, hoida tavapärasest suuremat pikivahet. Suurim lubatud sõidukiirus ei ole kohustus. Alati tuleb valida sõidu- ja teeoludele vastav kiirus.

Lisainfot teeolude kohta tasub enne teele asumist vaadata portaalist www.tarktee.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments