Targo Tennisberg: matemaatikaoskus on nagu jalgrattasõit

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalust pärit Targo Tennisberg võrdles matemaatikaoskust jalgrattasõiduga – kui see on omandatud, siis nii lihtsalt ei unune. Foto: Urmas Lauri

Haapsalust pärit Targo Tennisberg võrdles matemaatikaoskust jalgrattasõiduga – kui see on omandatud, siis nii lihtsalt ei unune. Foto: Urmas Lauri

Taebla kooli matemaatikapäeval rääkis Targo Tennisberg õpilastele, millist rolli on matemaatika tema elus mänginud.

Kesk- ja ülikooli parima võimaliku tulemusega lõpetanud Haapsalu poiss Targo Tennisberg läks 24 aastat tagasi Ameerikasse IT-hiiu Microsoft palgale. Kümme aastat hiljem tuli ta tagasi Eestisse ja lõi viis aastat tagasi Tartus oma firma Hyperintelligent Aliens.

„Teie, mina, matemaatika, maailm, raha, ahvid, õnn,” kuvas end isehakanud guruks nimetanud Tennisberg kooli aula seinale oma kahe tunni pikkuse loengu „Ma-temaatika“ kava. „Läksin lihtsama vastupanu teed, et millest on kõige lihtsam rääkida – iseendast. Põhimõtteliselt matemaatikast enda elus,” tutvustas Tennisberg oma loenguplaani.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
psühholoog
4 kuud tagasi

Huvitav, miks ta ämeerikast ära tuli?

postimees kirjutab
4 kuud tagasi

näe omadel poistel on Microsofti tarkvara pekki keeramisel oma roll 🙂