Kullamaa muusikapäev räägib Helmut Orusaarest

Andra Kirna

andra@le.ee

Helmut Orusaar. Foto: Vikipeedia
Helmut Orusaar. Foto: Vikipeedia

Pühapäeval on rahvusvaheline muusikapäev, mis Kullamaal on pühendatud trompetistile, dirigendile ja muusikaakadeemia õppejõule Helmut Orusaarele.

Muusikasündmusel „Ikka kestma jäävad inimeste rännud“ meenutavad Orusaart temaga pikalt ERSOs koos töötanud Loit Lepalaan ja Orusaare õpilane, helirežissöör Jaak Elling. Elling näitab ka filmi „Pasunapoisid“, mis räägib 1951–1977 Eesti Raadio juures tegutsenud puhkpilliansamblist, mille looja ja hing Orusaar oli.

„Natuke teeme muusikat ka,“ lubas korraldaja Lepalaan.

Õppejõuameti ja trompetistina tegutsemise kõrval oli Orusaar ka laulupidude puhkpilliorkestri üldjuht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments