Muusikapäeva toob Uuemõisa tasuta kontserdi

Lääne Elu

info@le.ee

Kammeransambel Auftakt annab muusikapäeval Uuemõisa lossis kontserdi. Foto: Kaupo Kikkas
Kammeransambel Auftakt annab muusikapäeval Uuemõisa lossis kontserdi. Foto: Kaupo Kikkas

Rahvusvahelise muusikapäeva puhul tervitab laupäeval läänlasi tasuta kontserdiga Uuemõisa lossis kammeransambel Ensemble Auftakt.

1. oktoobril tähistatakse rahvusvahelist muusikapäeva, millele pani 1975. aastal aluse maailmakuulus viiuldaja ja tollane rahvusvahelise muusikanõukogu president, lord Yehudi Menuhin. Päeva eesmärk on juhtida tähelepanu muusikale, tõsta esile valdkonnas tegutsevaid muusikuid ja panna inimesi märkama mitmekesist helide maailma meie ümber.

Eestis tähistatakse muusikapäeva Eesti muusikanõukogu eestvedamisel juba 20 aastat – viimased üheksa aastat suurejoonelise kontsertide programmiga, mille raames kõlab ühel päeval üle terve Eesti kultuurimajades, kontserdisaalides ja kirikutes, aga ka avalikus ruumis elav muusika. Nii leiab igaüks endale meelepärase viisi, kuidas rahvusvahelist muusikapäeva tähistada.

Läänemaa elanikele toob muusikapäeva tervitused sedapuhku Ensemble Auftakt koosseisus Miina Laanesaar viiulil, Soo-Young Lee klarnetil ja Maila Laidna klaveril. Kell 12 Uuemõisa lossis toimuval tasuta kontserdil kõlab muusika Johann Baptist Wanhali Alfred Karindi ja Béla Bartóki sulest.

Ansambel on koos musitseerinud aastast 2016, mil esitati esmakordselt Eestis Alban Bergi „Adagio“ (kammerkontserdi II osa) trioversiooni. 2018. aastal teos ka salvestati. Trio on üles astunud nii Eestis kui ka Austrias, 2019. aastast nime all Ensemble Auftakt. Koosseisu on juhendanud prof Matti Reimann, Irina Zahharenkova, Stefan Schilling ja Arvo Leibur, osaletud on ka Katharina Sellheimi ja Alison Smithi meistrikursustel. 2019. aasta oktoobris pälvis ansambel Budapestis toimunud rahvusvahelisel kammermuusika konkursil esikoha ja grand prix’.

Muusikapäeva lahutamatu osa on pidulik rahvusvahelise muusikapäeva gala, mis toimub Viimsi Artiumis. Galal tunnustavad Eesti muusikanõukogu ja Eesti kultuurkapitali helikunsti sihtkapital valdkonna säravamaid tegijaid. Tseremoonia algab kell 19 ning muusikasõbrad saavad galat jälgida ETV vahendusel 1. oktoobril kell 21.35.

1. oktoobri muusikasündmuste ja kontsertidega on võimalik tutvuda muusikapäeva kodulehel: www.muusikapaev.ee.

Kaisa Lõhmus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments