Poriste ilmade festival jõuab ka Läänemaale

Lääne Elu

info@le.ee

Möödunud aasta festival. Foto: Silver Raidla
Möödunud aasta festival. Foto: Silver Raidla

1. oktoobril avatakse Keilas uhkete koguperepidustuste saatel tänavune Porikuu festival, mis pakub kuu jooksul eri võimalusi Loode-Eesti avastamiseks nii kultuuri-, spordi- kui loodussündmuste saatel ja viib osalejaid paikadesse, kuhu muidu igapäevaselt ligi ei pääse.

Läänemaalt on ürituse kalendris kaheksa üritust. Nende hulgas on nii Linnamäe mälumäng kui ka Martna sügislaat, kuid ka näiteks räätsamatk Marimetsa rabas.

Viiendat korda toimuv poriste ilmade festival on juubeliaastal kaasanud sadu korraldajaid Lääne- ja Harjumaalt, et pakkuda ebatraditsioonilisel turismiperioodil midagi sellist, mis inimesi kodudest välja meelitaksid ja Loode-Eestit külastama kutsuksid. Porikuu festivali projektijuhi Karet Schönbergi sõnul muudavad festivali eriliseks just kohalikud, kes ise selle tarbeks oma kodud ja kogukonnad on avanud ning pakuvad just festivali jaoks korraldatud põnevaid käsitöötubasid, muusikaelamusi või matkasid.

Juba möödunud aastal kujunesid Porikuu festivali tõmbenumbriks õhtused vanglamatkad, millega saab ka tänavu tutvuda. Nii on osalejatel võimalik registreeruda Murru vangla mudatuuridele ja kuulata endise vanglaametniku lugusid kunagistest sündmustest või hoopis avastada Klooga endist koonduslaagrit ja pimedat Paldiski sõjaväelinnakut. Samuti on tänavu võimalik näha maa-alust maailma Astangut laternavalguses.

Toiduelamusi jahtivatel gurmaanidel on võimalik saada kogu perega osa spetsiaalselt Porikuu festivaliks üles pandud lombikohvikust Rummu karjääris või võtta kaasa pott ja pann ning ühineda Tänavjärve RMK matkaüritusega, kus vabas õhus parimaid maitsed kokku kokatakse. Põnevaid maitseelamusi pakub ka kurgi-purgi festival Väänas ning pidulik kontsertõhtusöök Lohusalus.

Täpsema kavaga saab tutvuda siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments