Porikuu festival pakub üritusi Tallinnast Haapsaluni

Lääne Elu

info@le.ee

Porikuu festivali avab valgusrännak Turbast Ellamaani. Foto: Porikuu
Porikuu festivali avab valgusrännak Turbast Ellamaani. Foto: Porikuu

Oktoobrikuu algusega saab avalöögi kuu aega kestev menukas Porikuu elamusfestival, mis pakub poriste ilmade saabumise puhul rohkelt tegevust ja avastamisrõõmu pealinnast Haapsaluni. Festivali avab suurejooneline valgusrännak, millele järgnevad terve kuu jooksul sündmused nii kultuuri-, kohaliku toidu kui ka loodushuvilistele.

Läänemaal saab Porikuu festivali ajal osaleda 11. oktoobril Silma õpikojas seenepäeval ja 24. oktoobril Promenaadi hotellis nautida õhtusööki koos Ott Leplandiga

„Festivali avab 3. oktoobril toimuv suurejooneline valgusrännak Turbast Ellamaale. Samuti saavad huvilised võtta festivali avanädalal osa Kallaste talus toimuvast kontserdist, Pakri tuletorni juures aset leidvast toiduelamusest ning mitmest sügismatkast,” loetles festivali projektijuht Elisabet Mast. Tema sõnul tahetakse festivaliga meelitada inimesi kodudest välja ka ajal, mil ilmad on juba porisemad ja õhtud hämaramad, tutvustades selleks Loode-Eesti põnevaid paiku sügisest inspireeritud sündmuste kaudu nagu videvikuõhtud, räätsamatkad või teatrietendused.

Festivali kava sisaldab tegevusi igaks oktoobrikuu nädalaks ning Masti sõnul lisandub neid iga päev juurdegi. Festivali lõpetab 31. oktoobril toimuv menukas valgusrännak ehk laternamatk rannarootslaste maalilisse kodukanti, Dirhamisse. Samal päeval leiavad aset ka maagiline täiskuumatk ja lõkketoitude valmistamine Veskijärve ääres. Ürituste täpne info ja registreerumine asuvad festivali kodulehel www.porikuu.ee. Samuti leiavad kodulehelt info kohalikud sündmuste korraldajad, kes soovivad kodukanti oma sündmuste abil lähemalt tutvustada ja programmiga liituda.

Koroonaviiruse levikut arvestades ja festivali ohutust tagades toimub tänavu palju üritusi Masti sõnul välitingimustes, sealjuures tagatakse desinfitseerimisvahendite ja võimalusel ka maskide olemasolu. Samuti on igale üritusele kehtestatud osalejate piirarv, mis tagab väiksemad grupid. Vabade kohtade info iga ürituse kohta asub festivali kodulehel ja uueneb Masti sõnul pidevalt.

Loode-Eestis põnevate sündmuste kaudu eri paiku tutvustav Porikuu festival toimub tänavu kolmandat korda. Masti sõnul Porikuu eesmärk on näidata, et Loode-Eestis on ka turismivälisel hooajal põnevaid paiku, mida külastada ning ettevõtmisi, milles kaasa lüüa. „Porikuu programmi sündmused pakuvad ehedaid kohalikke elamusi, viies osalejaid paikadesse, kuhu möödajalutajad igapäevaselt ei pääse ning mille põnevaid lugusid alati ei teatagi,” selgitas Mast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments