Porikuu elamusfestivalil osaleb tänavu ka Läänemaa

Talisuplejate hooaja avaüritus on Porikuu festivali osa. Malle-Liisa Raigla

28. septembril algav ja kaks kuud kestev Porikuu elamusfestival kutsub külastama põnevaid sündmusi kõikjal Loode-Eestis – Tallinnast Haapsaluni.

„Kui eelmisel aastal oli festivali raames võimalik saada osa enam kui 80 sündmusest, siis tänavu liitusid festivaliga ka Läänemaa tegijad ning seega loodame saada lõpuks programmi kokku üle saja festivalitegevuse,” ütles Porikuu projektijuht Elisabet Mast.

Festival saab avapaugu septembrikuu viimasel nädalavahetusel, mil toimuvad Mihklilaadad Keilas ja Koelas ning vanavara- ja käsitöölaat Luigel ja kihelkonnapäev Keilas. Samuti on nädalavahetusel sügisene ujumine Haapsalu Talisupluskeskuses, köiellaskumine Türisalu pangalt ning matkad Metsanurmel ja ümber Lääne- ja Harjumaa piiril laiuva Valgejärve.

„Porikuu programmi sündmused viivad osalejaid paikadesse, kuhu möödajalutajad sageli igapäevaselt ei pääse ning mille põnevaid lugusid alati kuulda ei saagi,” ütles festivali algatanud Ede Teinbas.

Kuigi festivali programm on juba täna üsna kirju ja sisutihe, julgustab Mast Harju- ja Läänemaa tegijaid endast märku andma ja oma ettevõtmisi ning sündmuseid festivali kalendrisse lisama. „Üritustel pole piire – meie kavas on nii pitsameisterdamisi, kanuumatku kui ka teatrietendusi. Seega sobib programmi kõik, mis meelitab avastama Loode-Eestit ka väljaspool peamist turismiperioodi ning pakub võimalusi hea sügisilma või miks mitte ka koolivaheaja nautimiseks,” ütles Mast.

Loode-Eesti elamusfestival saab avapaugu 28. septembril ning lõpeb 30. novembril. Kahe kuu vältel festivali raames toimuvatest matkadest, loengutest, õpitubadest, kontsertidest, teatrietendustest, laatadest, orienteerumisvõistlustest ja muudest põnevatest üritustest saab ülevaate Porikuu elamusfestivali kodulehelt www.porikuu.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments