Haapsalu elanikku üritati petukõnega haneks püüda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsallast püüti petta. Foto Urmas Lauri.

Haapsalus elav naine oleks esmaspäeval võinud oma rahast ilma jääda, kui tal poleks tekkinud kahtlust, et on sattunud petturite haardesse.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
7 kuud tagasi

Miks võtta vastu võõras kõne?

Napak
7 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Sest sulle helistatakse. Nii arukas kui sina annab ikka olla.

...
7 kuud tagasi
Reply to  Napak

Võõral pole asja sinule helistada. Sellepärast polegi vaja vastu võtta. Lihtne!

sest
7 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

sulle tahetakse sitta pähe määrida

kuritegudele
7 kuud tagasi

nüüd kena nimi mõeldud – haneks püüdmine, politsei võiks ka tagasi miilitsaks nimetada

krõmpsluu
7 kuud tagasi
Reply to  kuritegudele

Istutame vanale zapikale mersu märgi kapotile ja kohe hakkab paremini liikuma?

GAJA
7 kuud tagasi

Puurotid tõmbasid kõik oma valijad haneks…
Mina pole neid kunagi valinud

kallaz
7 kuud tagasi
Reply to  GAJA

õige tähelepanek!

Napak
7 kuud tagasi
Reply to  GAJA

Mina samuti mitte. Mul veel mõistus peas.

Ehh jama
7 kuud tagasi

Ma ei mõista üldse neid, kes võõrale numbrile üldse reageerivad. Loodavad mingit ootamatut rikkusepakkumise kõnet või milles asi? Mis asja on mingil võõral sulle helistada? Mitte midagi kasulikku sinu jaoks. Keegi maailmas ei paku sulle midagi head tasuta, kõik tahavad midagi saada hoopis. Väga lihtne ja selge reegel, aga ikka leidub neid kes vastavad tundmatule numbrile.

AVS
7 kuud tagasi
Reply to  Ehh jama

Mina jälle ei mõista neid, kes ühelegi võõrale kõnele ei vasta. Seda, et sul nahka üle kõrvade üritatakse tõmmata, juhtub siiski üsna väikese tõenäosusega. Nagu allpoolgi kirjas, helistab näiteks keegi tuttav võõralt numbrilt või mõni ametasutus püüab sinuga ühendust saada. Sage võimalus on ka, et keegi teeb reklaamimüüki vms. Alati saab ju kõne lõpetada, kui miski kahtlasena tundub või ei meeldi.

Ehh jama
7 kuud tagasi
Reply to  AVS

No seda just kirjutasingi, et keegi ei tule sulle midagi head tasuta pakkuma, vaid ikka midagi tahetakse, nii et ei tasu võõralt numbrilt kõnesid vastu võtta ja, see teie poolt kirjeldatud omakene saab alati saata sms i enne, et helistan teiselt numbrilt. Pole ju raske?

Ehh jama
7 kuud tagasi
Reply to  AVS

…ja veel, et ma ei tea, kui vana te lgp. AVS olete, aga kinnitan, et kaasajal ei ole enam moodne tundmatutele numbritele vastata, see on täiega out, kui maakeeli öelda. Sellepärast dinosaurused langevadki võrku, et ei tea seda. Need ajad on ammu mööda, et ohh kui lahe, kessse küll helistab :)))

AVS
7 kuud tagasi
Reply to  Ehh jama

Aga mida sa õigupoolest kardad, kui kõnele vastad? Ei hammusta sind keegi kõrvast, kui vastu võtad. On mingil põhjusel näiteks mõnel operatiivteenistusel sinuga ühendust vaja (midagi juhtunud sinu lähedasega, on auto vaja ümber parkida, on su varaga mingi probleem vms), keegi ei hakka sulle kiireloomulise asja puhul enne mingit smsi saatma, aga helistavad nad ka tundmatult numbrilt. Ja siis võid juba pärast ainult iseenast kiruda, et ei vastanud. Jaa, tundmatule numbrile tagasi helistamisel on omad ohud, kes tahab, guugeldagu ja leidku ise. Aga muidu on selline kartus omamoodi koomiline – saad ju alati kõne katkestada ja pärast isegi numbri ära… Loe rohkem »

Ehh jama
7 kuud tagasi
Reply to  AVS

Karta pole vajagi, lihtsalt pole vajadust vastata võõrastele kõnedele ja need operatiivtolad võivad muud moodi ka ühendust saada, kui niiväga vaja on, ma ei pea selleks telefoni koguaeg sees hoidma ja valves olema, äkki helistavad. On nii!? Mõelge, kui ei oleks üldse telefoni või on ainult kodune lauatelefon ja ise olen õues muru niitmas! Nii et ikkagi olen seda meelt, tundmatud numbrid on out ja soovitan ka teistele, et mitte vastata. Väga lihtne reegel!

Nimi (vabatahtlik)
7 kuud tagasi
Reply to  AVS

Normaalne inimene harib ennast, et mitte lolliks jääda! Aga sellised “võõranumbripelglikud” ongi veits teistmoodi ja ongi hea, maailm on kohe rõõmsam!

Nimi (vabatahtlik)
7 kuud tagasi
Reply to  Ehh jama

Milleks sihukest jama ajada? Oled mingi bsh vä?

Napak
7 kuud tagasi
Reply to  Ehh jama

Ehh jama on sinu taibukus. Ära siis endale mitte kunagi midagi telli ka sest tellitud asjad saadetakse tagasi kui sa kõnele ei vasta.

Ehh jama
7 kuud tagasi
Reply to  Napak

Napak! Palun saa kaineks, tundub, et homme ka vaba päev või milles asi?

Kati Nõdra
7 kuud tagasi
Reply to  Ehh jama

Jama, kõike ei saa enda järgi alati võtta.

I.Orav
8 kuud tagasi

Tegelekult kõigesuurem tillitamine toimus enne valimisi kui teemaks oli eesti julgeolek ja toimetulek. Pärast hakati hukkama neid kes seda valeliku loba uskusid. Tuli välja, et suurimad ukraina toetajad on hoopis teiste kannatuste arvelt rikastuvad parasiidid kes võivad sellist teatrit teha mida elukutselised näitlejad ei suudaks kinolinalgi järgiteha.

AVS
8 kuud tagasi
Reply to  I.Orav

Huvitav, kirjutada sa nagu oskaksid (hea küll, mitte just eriti hästi, aga kuidagi käib kah), aga artikli lugemine ja selle sisu mõistmine käib küll üle jõu? Või on nii ületamatu kihk suvalise teema all trollida?

Kas tõesti
8 kuud tagasi

Lääne Elu naiskollektiiv üritas kahepalgelist Kaja Kallast puhtaks pesta?

Nüüd siis.
8 kuud tagasi

Pealkirja järgi oleks nagu tööpakkumine hanekarja liikmeks.

Kuuno
8 kuud tagasi
Reply to  Nüüd siis.

Haapsalus hanesid leidub küllaga.

taksomees Saareväli
7 kuud tagasi
Reply to  Kuuno

Ooh , õnneks jagub , jagub …..

Kai
8 kuud tagasi

Ikka on veel imelikke, kes võtavad vastu võõraid telefoni numbreid! Milleks? Milleks?

En.
8 kuud tagasi
Reply to  Kai

Uus trend on, et kui helistad tuttavale (töökaaslasele, kaugemale sugulasele) võõralt numbrilt, saada talle enne SMS, et inimesel oleks teada, kes täpselt helistab. Reeglina on meile PÄRISELT olulised numbrid mobiili mälus ju ammu autoriseeritud.

Nimi (kohustuslik)
8 kuud tagasi
Reply to  Kai

Miks ei või vastata võõrale numbrile? Kui inimene on rumal, koorivad ka lähedased ta paljaks!

12345
8 kuud tagasi
Reply to  Kai

Milleks võtta vastu võõraid numbreid?.. väga imelik küsimus. Olen sõlminud paljudes kohtades erinecaid lepinguid, tellinud mitnetest kohtadest kaupa jne. Igal pool on vaja olnud sisestada oma tel.nr, et sulle saadaks vajaduse korral helistada. Sa ei tea iial, kes sinu lähiperest püüab sulle häsa korral võõra numbri pealt helistada… neid näiteid võib lõputult tuua. Äärmine idiootsus oleks mitte vastata võõraatele nr-tele. Lihtsalt ise peab väheke mõtlema, kas ja kellele jagad oma isiku-, pin- ja muid koode ning muid isiklikke andmeid

Eh ei tea
7 kuud tagasi
Reply to  12345

just sellest kirjutasingi, et ikka leidub neid kes vastavad tundmatule numbrile. Üks näide kohe võtta. See on päris hirmutav tegelikult.

Napak
7 kuud tagasi
Reply to  Eh ei tea

Parem ära rohkem kirjuta kuna midagi arukat seni pole kirjutanud.