Läänela pooldab spordiliitude rahastamise muutmist

Spordiliit Läänela tegevjuhi Ülle Lassi sõnul sobib kultuuriministeeriumi rahastamisidee Läänela põhimõtetega. Foto: Andra Kirna

Kultuuriministeerium soovib uuest aastast muuta spordiliitude rahastust, suunates rohkem raha otse maakondadesse. Ühena vähestest maakondlikest spordiliitudest pole Läänela idee vastu.

„Me ei andnud pöördumisele allkirja,” ütles spordiliit Läänela peasekretär Ülle Lass. „Asjad on vaja läbi arutada.”

Enne jaanipäeva teatas kultuuriministeerium, et lõpetab maakondlike spordiliitusid ühendava spordiliidu Jõud ja koolispordiliidu rahastamise ning suunab selle raha otse maakondlikele spordiliitudele. Selle peale koostas spordiliitude katuseorganisatsioon Jõud pöördumise kultuuriminister Heidy Purgale, millele kirjutas alla 12 maakondlikku spordiliitu. Läänemaa spordiliitu Läänela allakirjutanute hulgas ei olnud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vot siis
9 kuud tagasi

Eh neid kohalikke lihtsameelseid ja ullikesi, kokkuvõttes summad lihtsalt vähenevad ning koordineeritus kaob, oma särk on ihule lähemal ning hakataksegi omavahel kaklema. Veelgi arusaamatum on juhi väide, et kohalikud omavalitsused hakkavad rohkem raha liikumisharrastusse panema, nende KOVide eelarved on juba praegu miinustes seoses riigi keskvalitsuse tegevusega (hooldusreform, peretoetuse vähendamine, inflatsioon ja hinnatõusud kuludele jne jne). Loll saab kirikuski peksa.

Imelik
9 kuud tagasi
Reply to  Vot siis

Tulnud info järgi te otseselt valetate…
“Riik annab neile aastas kahepeale umbes pool miljonit eurot. Sellest väiksem osa liigub kohe allapoole edasi, suurem osa kulub üleriigiliste võistluste korraldamisele.
…Pürni kinnitusel ei jää valdkonnast raha vähemaks. Seni katusorganisatsioonidele läinud raha antakse tuleval aastal otse maakondlikele spordiliitudele. Pürni sõnul saavad need ise valida, kas ja kui palju üleriigilisi organisatsioone pidada.”
Ehk muutub ainult raha jagaja.

Vot siis
9 kuud tagasi
Reply to  Imelik

Uskuge jah hülge juttu. Näituseks hooldusreformis öeldi ka, et kõik saavad hooldekodu koha keskmise pensioni eest, aga jutuks see ainult jäigi. Kes on ametnik Pürn, et eelarve raha suuruste üle otsustab? Kahju, et funktsionaalne lugemisoskus on puudulik, aga eks Imelik ongi tugevam pigem kandlemängus:) Kordan, et loll saab kirikuski peksa.

Imelik
9 kuud tagasi
Reply to  Vot siis

Usk, et midagi on pahasti, on pigem teil- faktid puuduvad. Eelarvet võib vähendada ka praegusel juhul, siin ei puutu rahajagamise skeem asjasse. Hooldekodudes anti lubadus mille täitmist ei saa riik tagada, mitte ei vähendatud vahendeid, seega seos näitel puudub.