Haapsalus jäi 12aastane jalgrattur auto alla

Lääne Elu

info@le.ee

28. juuni õhtul kella 18 paiku juhtus liiklusõnnetusest Haapsalus Väike-Mere 2 juures.

67aastane naine sõitis sõiduautoga Volkswagen Jetta otsa kergliiklusteel jalgrattaga liikunud ja teele sõitnud 12aastasele tüdrukule. Jalgrattur toimetati haiglasse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kaabu, martiniga
9 kuud tagasi

Politsei peaks hakkama tänavatel kontrollima noorte jalgratta sõiduõigust ning trahvima kui see puudub.

En.
9 kuud tagasi

Masendavalt eksitavalt sõnastatud uudis! Saan aru, et igasugune empaatia tervemõistuslikkuse vastu on Eestis ammu taunitav, kuid mis siiski takistas kohe täpsustamast ristmikku, kus õnnetus juhtus? Alles Õhtulehe fotodelt selgub, et laps ei sõitnud välja mitte Lossiplatsi ja Väike-Mere nurgal asuva kahekordse maja varjust (mis võiks vabalt olla V.-Mere 2 aga on Kooli 1) vaid Rüütli 7 nurga tagant. V.-Mere 2 asub hoopis kümnekonna meetri kaugusel sisehoovis. Pealegi reedab mölkis poritiib fotol lapse otsasõidu autole, mitte vastupidi. Ja te imestate, et (riigijuhtide) valimistel petetakse. Rääkige asjadest nii nagu nad tegelikult on ja et neist ka aru saada võimalik oleks! PS. Osa… Loe rohkem »

mees
9 kuud tagasi
Reply to  En.

Eksitav jah, õige oleks esimesena märkida, et tegu 2 nais-olevusega, kes järjekordse avarii meie teedel-tänavatel korraldasid.

Kati Nõdra
9 kuud tagasi
Reply to  En.

Kui juhiloata vastava koolituseta tüdruk tänavale lastakse, tuleb otsida viga vanemate kasvatamatusest.

Nurk
9 kuud tagasi

Jalgrattur sõitis autole otsa. Nimetagem asja õigesti.

ut indocto
9 kuud tagasi
Reply to  Nurk

Sotsiaalmeedias on üles tõmmatud kiun kihutavast autost. Tulge mõistusele – see Volkswagen oleks võinud seal kas või roomata, nurga tagant torpedeerivast jalgrattast poleks ikka pääsenud.

Pomz
9 kuud tagasi
Reply to  ut indocto

Mina ei saa jälle teie kiunumisest aru. Tegemist on OHTLIKU kohaga. Kas on palju tahetud, et linn tegeleks ohtude maandamisega kui selline võimalus on olemas. Lapsed on lapsed. Nad ongi ettearvamatud tuisupead. Et natukenegi nende tuvalisusesse panustada on ulme? Linn ei leia tonni, et probleem lahendada? Aga leiab sadu tuhandeid, et endale paleed rajada. Abilinnapea oma tööd teha ei viitsi, kodanikele vastata ei viitsi. Elu nagu lill.

Pomzile
9 kuud tagasi
Reply to  Pomz

Milles täpsemalt see ohtude maandamine peaks seisnema? Linnapea seisab nurga peal ees ja teeb igale tuisupeast noorjalgratturile noom-noom ning tutvustab liikluseeskirju?

Kati Nõdra
9 kuud tagasi
Reply to  Pomz

Pole seal mingit ohtu, ära fantaseeri.

Hellat
9 kuud tagasi
Reply to  Pomz

See koht ei ole ohtlikum,kui teised kohad. Lihtsalt tuleb olla väga tähelepanelik

Jass
9 kuud tagasi

Neil, kes pole seda tulevase linnavalitsuse jalgteed mööda Promenaadile jalutanud, ei tasuks siin üldse kommenteerida. Sukles teatab Õhtulehes, et see polegi ohtlik. Käige ja veenduge. Ristumine sõiduteega on kohe maja nurga taga. Seal sõidutee ääres pole isegi kõnniteed, et saaks vaadata kas auto tuleb. Tegelikult on see linna kõige ohtlikum ristumine autoteega. Autojuhi süüdistamine on siin ka asjatu. See ristmik on nagu õnnetuseteks loodud. Ootame siis ära kui uus linnavalitsyuse maja valmis saab. Ehk siis seal nurgal midagi siiski ette võetakse.

Kati Nõdra
9 kuud tagasi
Reply to  Jass

Pole seal midagi ohtlikku. Meil on inimesed, kel on ajud. EI TORMATA sõiduteele, muud midagi.

martin, kaabuga
9 kuud tagasi
Reply to  Jass

Sama rumal jutt, et Linnamäe poe juures on ohtlik ristmik!

Vanajumal
9 kuud tagasi

Jumal karistab ka kirikutegelasi nende pattude eest….

Kiieust ületas
9 kuud tagasi

Autojuht oli joobetunnustega?

Kati Nõdra
9 kuud tagasi

Jalgrattur oli liiklusalaste teadmisteta vanemate poolt tänavale lubatud, muud midagi.

läks lahti
9 kuud tagasi

ekspertide foorum……

Kati Nõdra
9 kuud tagasi

Sõnastus on vale. Jalgrattur sõitis sõiduteele ette. Kas selles vanuses ratturil juhiluba oli avalikul tänaval liiklemiseks?

AVS
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Kas avalik tänav on selline tänav, mille ääres asuvad avalikud majad? :))

martin, kaabuga
9 kuud tagasi
Reply to  AVS

Mis meelel, see keelel!

Kodanik
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Ega load ei sõida. Näha ju küll neid kellel vahtraleht käes. Sõidetakse ikka nii nagu tahetakse.

tea nüüd
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Milline see salajane tänav on?

pole
9 kuud tagasi

ka ime, ülekäigu rada ületatakse ratta seljas tavaliselt ja külgedele vaatamata, on seal liiklusvahend või mitte, loll seadus laseb tõlgendada mitmeti ja ei taga ohutust

Kodanik
9 kuud tagasi
Reply to  pole

See koht kus jalgrattur siis üle tee vist minna tahtis on selline koht, kus ilma ratta seljast maha tulemata saad autolt löögi. Eks politsei selgitab välja, mis täpsemalt juhtus, aga muud seal ei saanud ju olla.
See on vist see kõnnitee, mis politsei kõrvalt alla kuursaali läheb. Kes ringiga sõita ei viitsi, siis minnakse isegi kaubikutega sealt alla.

Napak
9 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Kas seal on veoautodele keelumärk? Kui ongi, siis enamus kaubikuid on B-kategooria sõidukid ja pole mõtet tuututada.

Kodanik
9 kuud tagasi
Reply to  Napak

Seal alla sõites on kõigile mootorsõidukitele muideks keeld.

Kodanik
9 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Ühtegi sõiduautot pole ma näinud seal sigadusi tegemas. Need sigatsevad Ehte tänaval. Algkooli poole ei ole lubatud sõita mootorsõidukiga. Aga noh isegi koolimaja ehitajad purskaevu juurest alla kooli poole sõitnud. Osadele on ju siis lubatud.

martin, kaabuga
9 kuud tagasi
Reply to  pole

Seadus pole loll, vaid inimesed ei saa loetust aru!

(3) Ülekäigurajal või ülekäigukohal võib sõidutee ületada ka jalgrattaga, kergliikuriga või pisimopeediga sõites, kuid jalgratturil, kergliikurijuhil ega pisimopeedijuhil ei ole sõidukijuhi suhtes eesõigust, välja arvatud juhul, kui jalgrattur, kergliikurijuht või pisimopeedijuht ületab ülekäigurajal või ülekäigukohal sõiduteed, millele sõidukijuht pöörab. Ülekäigurajal või ülekäigukohal peab jalgrattaga, kergliikuriga või pisimopeediga sõitma jalakäija tavakiirusega.

Niion
9 kuud tagasi

Kui ratta pealt jalastud, oled jalakäija, kui sadulas istud, siis kergliikleja.