Hannes Rumm: mida rohkem raha, seda… vähem lapsi

Hannes Rumm. Foto: Diana Unt

Hannes Rumm

Vestlesin hiljuti legendaarse mööblitööstuse Standard ja mitme ettevõtjate esindusorganisatsiooni juhi Enn Veskimäega.

Palusin elukogenud mehel tuua mõned näited selle kohta, kuidas Eesti riik toimetab ebaefektiivselt. Ühe näitena võttis Veskimägi jutuks sajandi alguses kehtestatud vanemapalga, mis võimaldab emal-isal väikelapsega kuni kolm aastat kodus olla. „Seda tehti ainult selleks, et suureneks sündimus,” meenutas Veskimägi. „Kui me vaatame tagantjärele, siis iga aastaga sündimus ainult väheneb. Kas oleks aeg teha analüüs emapuhkuse mõjude kohta?”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imeline Eesti
11 kuud tagasi

Pigem on eesmärk vanematel, eriti emal, tööelust mitteväljakukkumine, et oleks sujuv üleminek tööle ehk eesmärgiks on tööelu ja pereelu ühildamine. Millisest kohast sotsist roolitagune kesvamärjukese liigannustaja muu mõtte võtab, vot ei tea, ju ei oska ta siis seaduseid jm lugeda ehk puudub funktsionaalne lugemisoskus. Samas on Enn lihtsalt vanaks jäänud, eriti ei hiilga vaheda mõtteteravusega ehk ei ole mõtet ebaloogilisi heietusi tõe pähe võtta. Äkki ikkagi tekib kvaliteetsema sisuga kolumnist toimetusse?:)

Rahvas valis ekre
11 kuud tagasi

Laste saamine on vähenenud kuna rehvid oma sõjajutuga ja saamatusega majandusalal on inimesed lihtsalt ära hirmutanud!
Saavad normaalsed inimesed võimule, taastub ka sündivus 🙂

Külamees
11 kuud tagasi

Must on tegelikult valge ja vanaema tegelikult vanaisa – võib selle kompoti kokku võtta. Kõik mis vaene Reform pidi tegema, oli nii vale nii vale, hirmsa Isamaast väljapressija hirmus… päris kahju hakkab neist kohe. Päris jutu alguses ent lobiseb Rumm ise välja, et Soome raporteeris hiljuti viimase 250 aasta madalaimast sündide hulgast. Aga seal ju pole ometi Isamaa ja EKRE oma hirmsate lastetoetuste jms plaanidega asja ära rikkumas käinud. Kõik need võrdsused ja õigused mis autori jutu järgi meil tänu pahadele puudu, neil seal ju ilusasti olemas. Keikse õnnelikumad maailmas veel pealekauba. Läänelik heaoluühiskond on rahvastiku taastootmises täiesti läbi kukkunud… Loe rohkem »

Rahvuslane
11 kuud tagasi
Reply to  Külamees

Pealegi, lillad ja peded ja sotsid lapsi ei saagi! Konservatiivsus ausse!