Saueaugu teatrisuvi tuleb kahe uuslavastusega

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Helo Kaplinski ja Pääru Oja teisipäeval Saueaugu teatritalus „Meeletu” proovis, kui esietenduseni oli jäänud kolm nädalat. Foto: Andra Kirna

Helo Kaplinski ja Pääru Oja teisipäeval Saueaugu teatritalus „Meeletu” proovis, kui esietenduseni oli jäänud kolm nädalat. Foto: Andra Kirna

Mais esietendub „Meeletu“ – Jaan Tätte näidendi lavastab Margus Kasterpalu, juulis paneb Priit Põldma „Kotka tee taeva all“ punkti kirjandusloolisele sarjale.

Teisipäeva keskpäeval sumiseb vana alõtšapuu mesilastest. Esietenduseni on täpselt kolm nädalat. Saueaugu teatritalu peremees Margus Kasterpalu istub õue kõige kaugemas otsas pingi peal ja annab harvu juhiseid. Pääru Oja seisab aida ukse ees, kummisäärikud jalas, ja kuulab terase huviga Helo Kaplinskit, võõrast tüdrukut, kes on ta ette justnagu selgest taevast alla sadanud. „Meeletu“ proovid peaosas Ojaga on kestnud nädal aega. Näidendis on küll 14 tegelast, aga sisuliselt on see monotükk ja rännaklavastus – proloog mängitakse ühes, tükk teises kohas, vaataja rändab peategelasega kaasa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments