Erkki Bahovski: kuidas karistada Venemaa abilisi?

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Kunagi kerkis ühe mu lapse koolis küsimus, kas koolis tuleks keelata õpilastel mobiiltelefonide kasutamine.

Ei, ütlesin, lisaks praktilistele kaalutlustele (häda korral peab laps saama kohe helistada) tekib probleem sanktsioonidest ehk siis asjaolu, et mobiiltelefonide keeldu tuleb kuidagi ka jõustada. Õpetajal tekib juurde üks karistusfunktsioon, mis ei suurenda tema populaarsust. Lõppeks tekivad ka need, kes aitaksid keelust mööda hiilida, pakkudes rendiks või müügiks teisi mobiiltelefone jne. Ma ei tea, kas minu jutt midagi luges, aga keeldu lõpuks ei tulnud.

Euroopa Liit paistab olevat jõudnud nüüd samale arusaamisele – et sanktsioonide välja kuulutamisest Venemaa vastu ei piisa, vaid need tuleb ka jõustada. Kui erinevalt mobiiltelefonidest koolis olid sanktsioonid Venemaa vastu sisuliselt peale sunnitud otsus, sest ilma sanktsioonideta oleks Euroopa Liit end täielikult lolliks teinud, siis nüüdseks on Brüsselis mõistetud, et leidub terve rida riike ja organisatsioone, kes aitavad Venemaal sanktsioonidest mööda hiilida.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rahvuslane
11 kuud tagasi

Kõige suurematel punastel- rehvidel, tuleb poliitikas osalemise võimalus igaveseks ära võtta!
Eesti oleks juba puhtam!

En.
11 kuud tagasi

Nii hea pealkirjaga artikkel! Enne läbilugemist kommenteerin vaid pealkirja. Kohe tekkis küsimus, kes siis on Venemaa abilised? Kas maailmas ainulaadse, vaid Venemaal ja Venetsueelas respektitud mittekontrollitavate e-valimiste läbisurujad? 100 000 venekeelse slaavlase Eestisse eksportijad/põlistajad? Sadadel ruutkilomeetritel maarahva sõjaväebaasidega asendajad? Sõjaväeluure ja sõjaväestatud piirivalve likvideerijad? 200 000 000 000€-se Vene rahapesu uurimise resoluutsed lõpetajad? Jäärapäiselt keskmaa õhutõrjest, rannakaitsest, lennukitest ja tankidest keeldujad? Venemaale Eesti territooriumi kinkijad? Vene keele sisuliselt teiseks riigikeeleks muutjad? Reaalsust eitava soosegaduse külvajad, abielu mõiste mõnitajad? Jah, sest kõik ülaltoodud õõnestavad Eestit aktiivselt seestpoolt, olles järelikult Venemaa abilised. Hakake end karistama palun! Alustada võiks Põhiseadusele vastavate Riigikogu valimiste… Loe rohkem »

igavene
11 kuud tagasi
Reply to  En.

uinak kindlate käte vahel

AVS
11 kuud tagasi
Reply to  En.

Järgmiste valimisteni on veel aega küllaga, puhka jalga ka vahepeal. Ei pea ju iga teemat ka oma parteipropa klišeedega reostama.

see
11 kuud tagasi
Reply to  AVS

et täna valimishääled hävitati ei tähenda et tõde varsti päevavalgele ei tule

Vasja
11 kuud tagasi
Reply to  En.

Sinu kommentaari lugedes pole kahtlustki, kes kasulik idioot on!

kõigile
11 kuud tagasi

eesti okupantidele tuleb anda sundkorras eesti kodakondsus, lahmakas maad ja tagada abieluvõrdsus