Linnuvaatlustornid hakkavad võistlema

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnutorn
Linnutorn

Laupäeval selgitab Eesti ornitoloogiaühing rahvusvahelise rändlindude päeva puhul välja Eesti kõige linnurikkama vaatlustorni, kutsudes selleks laupäeval kõiki huvilisi mõnda torni saabuvaid rändlinde vaatlema.

Linnuvaatlusi saab teha endale sobivas tornis nii iseseisvalt kui ka juhendajate abiga. Läänemaal on juhendatud linnuvaatlus Haapsalus Aafrika ranna tornis, kus kell 8–11 juhendab vaatlejaid Peter Lind. Linnuvaatlustest osavõtt on tasuta. Võimalusel tuleks kaasa võtta oma binokkel ja linnumääraja.

Eesti kõige linnuliigirikkama torni väljaselgitamiseks tuleb vaatlusi teha 13. mail kella 5 ja 13 vahel. Kirja tuleb panna vaatluskohaks olnud torni nimi, vaatlemise kellaaeg, vaatlejate arv ning kõik nähtud ja kuuldud linnuliigid. Andmed tuleb saata 13. mai õhtuks ornitoloogiaühingule aadressile eoy@eoy.ee.

Eesti ornitoloogiaühing korraldab tornide linnuvaatluspäeva 2011. aastast. Mullu osutus kõige linnurikkamaks torniks Pärnumaal asuv Kabli torn 108 linnuliigiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
järgmine
10 kuud tagasi

laupäev sipelgate vaatlemine ja kokku lugemine, kõik lugema

lahja
10 kuud tagasi

kui tasuta

Õie
10 kuud tagasi
Reply to  lahja

valitsus on lahja!