Nädalavahetusel jätkavad päästjad Lääne regioonis lõkkepatrullidega

Lääne Elu

info@le.ee

Läänemaa on kõige tuleohtlikum paik. Foto: tuleohukaart

Tuleohukaart on muutumas üha punasemaks. Eesti kõige tuleohtlikum paik on praegu Läänemaa ja ilmateenistus lubab 21.-23. aprilliks enamasti sajuta ilma, mistõttu suureneb tuleoht veelgi.

Seoses ilmaprognoosi, tuleohuga looduses ning viimasel ajal sagenenud maastikutulekahjude tõttu teevad Lääne päästekeskus päästjad vahemikus 21.-23. aprill operatiivennetust. Päästemeeskonnad patrullivad oma väljasõidupiirkondades, et veenduda lõkketegijate ja grillijate ohutusnõuete täitmises, ning jälgivad kulupõletamise keelust kinnipidamist. Lõkkepatrullide eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust ning neid nõustada, kuidas teha ohutult lõket ja grillida, ning juhtida tähelepanu ka esmastele tulekustutusvahenditele, et seeläbi võimalikke õnnetusi vältida.

Päästemeeskonna juhtidel on õigus ohutusnõuete rikkujaid trahvida. Lühimenetlusega määratud trahv on mõjutusvahend, millega elanikke ohutusnõuete täitmisele suunatakse. Ohutusnõuete eiramise eest on trahvisummaks 40 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Minni
1 aasta tagasi

Kus need rohepöörased siis nüüd on? Varsti ei tohi kuivade puudega enam ahjugi kütta aga on üks seltskond inimesi, kes järjepidevalt tiheasustusaladel lõkkes kõike, mis kätte juhtub, põletavad. Neid ei kontrolli keegi, rääkimata siis veel karistamisest. Ei loe see et väljas on väga kuiv ja tuleohtlik, elamud ümberringi, suured puud sama hästi kui lõkke kõrval. Püromaanil endal nii palju oidu pole et aru saada olukorrast. Alkopudel ka veel sõbraks lõkke tossutamisel.

Jah
1 aasta tagasi
Reply to  Minni

Lõke on ilus vaadata.

anname
1 aasta tagasi

au, sellise viletsa palga juures puhkepäevadel nii andunult patrullis käia, lapsed ja pere kannatavad nende vastutustundmatute piidermannide pärast

tuleb
1 aasta tagasi

karmistada selle kuriteo eest karistusi, alustada tuleb selle kombe tühistamisest, st. nagu oli roheliste poolt plaanitud, tuleb keelustada kõik fosiilkütte kolded, st. pliidid , ahjud hoonetest välja lõhkuda, keelustada samuti grillid, suitsuahjud ja need rahva käest kokku koguda ning hävitada, salatossutajate tabamiseks luua vaatlejate ja teadaandjate võrgustik. ühiselt lahendame selle probleemi

Niion
1 aasta tagasi
Reply to  tuleb

Rahvamalevlaste(loe: rahvavaenlaste) aeg ei ole enam kaugel.

Oeh
1 aasta tagasi

Minuarust patrullivad terve krdi suve läbi, lõket teha ei tohi, siis annab mingi paberi kätte, sealt pärast loed, et tohib küll nagu. Aru ei saa. Praegusel ajal jah ei tohi, aga mida sa ronid sellisel ajal kui võib maakohta vahtima, kui lõket teen? Sada aastat teen juba, nüüd on häda lahti. Inimesed siin ilmas lähevad järjest segasemaks.

Nimi kohustuslik
1 aasta tagasi
Reply to  Oeh

Minul on kaks naabrit, kes aina põletavad ja valimatult kõike, mis majapidamises üle jääb. Uskuge, ei ole tore pidevalt mingis plasti ja veel tont teab mille tossu sees elada. Seni pole viisakalt rääkimine aidanud. Ehk peaks ka pääste välja kutsuma?

ABC
1 aasta tagasi

Samad sõnad,igal nädalavahetusel plasti ja muu taolise põletamine.

Oeh
1 aasta tagasi

Kultuurituse probleem on meil tegelikult igal elualal suur mure, ma ei tea millal see lõpeb, aga lootma peab. Need nõuka aja pohhuistid on siiani jah, tean, see rikub aruka inimese elu nii liikluses, kui ka looduses jne. Selliste pärast need igasugused ametnikud vahivadki ja pärivadki sinu käest igast asju. Kui oleks terve mõistusega ühiskond, siis poleks sellist piitsa päti elu vajagi. Vihaseks ajab lihtsalt, muu ei olnudki minu eelmise kommentaari mõte

Majaomanik
1 aasta tagasi

Arvata võib,et nädalavahetusel Haapsalu hoovides hakkavad pihta nn.keemiarünnakud talvise prahi põletamise näol.Mõni instants või sellel silma pea hoida ja vajadusel sanktsioneertida.

A.R
1 aasta tagasi
Reply to  Majaomanik

Krdi pealekaebaja, vahi oma aeda!

ABC
1 aasta tagasi
Reply to  A.R

Nõus aga miks ta suitsu ja vingu oma aeda ei jäta??

A.R
1 aasta tagasi
Reply to  ABC

Veel üks tarkpea. Kuidas saab suitsu oma aeda jätta? Naljamees. Prügi jah ei põletata, selleks on ragn sells kes ära viib, aga iga krdi väikse tossukese pärast kohe helistama ei ole ka õige. Mingid inimesed on viimasel ajal Läänemaal avastanud telefoni ja õppinud selgeks selle tööfunktsioonid, esialgu üle kolme numbrikombinatsiooni veel valida ei mõista.