Lääne Elu paberleht laupäeval, 15. aprillil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Volikogu ei andnud Metsküla raamatukogule elulootust

Lääneranna volikogu ei andnud järele Metsküla kultuuriühingu soovile ning vallas nelja raamatukogu sulgemise otsust ei muudeta. Vallavolikogu otsustas veebruariistungil, et raamatukogud Saulepis, Kirblas, Tuudil ja Metskülas pannakse kinni. Metsküla sellega ei nõustunud ja MTÜ Metsküla Kultuuriühing esitas vaide, milles taotleti Lääneranna raamatukogude ümberkorraldamise otsuse tühistamist.

Taebla sai Läänemaa esimesed jalgrattahoolduspunktid

Taebla on esimene koht Läänemaal, kus saab kasutada avalikku jalgrattahoolduspunkti. Ja neid on asulas kohe kaks – üks asub gümnaasiumi juures ja teine Taebla bussipeatuse lähedal jalgrattahoidla kõrval.

Laikmaa muuseumis algas nastikute aeg

Kui Ants Laikmaa majamuuseumi perenaise Eha Nõmme telefon aprillis heliseb, siis ta juba teab, et küsitakse, kas nastikud on talveunest ärganud. Laikmaa majamuuseumi nastikud on peaaegu sama kuulsad kui kunstnik ise. „Ei hakka ju küsima, kas tulite nastikute või Laikmaa pärast,” ütleb Nõmm.

Et homsed uudised lugemata ei jääks, telli Lääne Elu siit!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sind
1 aasta tagasi

tervitan, – Väike kokkuvõte kavandavatest maksutõusudest. Muuseas, need on kõige räigemad terve Eesti Vabariigi ajaloos. 1. Käibemaks 20 – 22% ehk maksutõus 10% 2. Auto registreerimismaks. Läbi on käinud summa 1000 – 2000 eurot. 3. Auto aastamaks. Kokku tahetakse koguda ca 125 miljonit. Maksu alla lähevad kõik M ja N kategooria sõidukid. (sõiduautod, kaubikud, veoautod, bussid, ATV-d, lumesaanid jne.) 4. Kütuseaktsiisi tõus praeguselt 327 eurolt kuni 493 euroni 1000 liitri kohta. Sellele muidugi lisandub uus 22% käibemaks. 5. Tubakaaktsiisi tõus 6. Alkoholiaktsiisi tõus 7. Kodulaenu intressidelt tulumaksu soodustuste äravõtmine. 8. Abikaasade ühisdeklaratsioonide lõpetamine. 9. Suurperede toetusete vähendamine. 10. Turismiettevõtetele kõrgem… Loe rohkem »

martin, kaabuga
1 aasta tagasi
Reply to  sind

Mujal maailmas samad maksud ju!

Nii on,
1 aasta tagasi

me ei ela mujal maailmas, me elame oma kodumaal! Mujal maailmas tehakse ka igasugu tobedusi ja jõledusi, kas peame ikka kõike järgi tegema!

Hopsti
1 aasta tagasi
Reply to  Nii on,

Küllap peame, kui elada tahame.

maks
1 aasta tagasi

maa eest, mille teie esivanemad ja teie uuesti olete erastamise kaudu kinni maksnud, rahva lüps kestab, omavalitsus ei jäta seda sundraha äravõtmist kasutamata nagu näitab ajalugu hiljuti ka haapsalus