Ilmar Jaks: sõpru ja tänavaid ei saa valida, need on igale määratud

Lääne Elu

info@le.ee

Ilmar Jaks. Foto erakogu.

Lääne Elu avaldab Läänemaalt pärit kirjaniku Ilmar Jaksi 100. sünniaastapäeval väljavõtteid tema lapsepõlvemälestustest „Elu koolitoad” Rootsis ilmunud kogumikust „Minu noorusmaa” (Lund, 1964).

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
oioi
1 aasta tagasi

Sõpru saab ikka vägagi valida ja peabki valima. Igaühega sõber olla polegi vajadust.

En.
1 aasta tagasi

“Saapakauplus A. Kariis, Karja tänav 25” on nii hea salm, et isegi mu pärastsõda sündinud ema mäletab seda. Ju tal vanemad kodus rääkisid. Ümarnurksetest tellistest kaarega maja tundub peatänaval üldse üks meeldejäävamaid. Seal asus 1970-te algul mänguasjade osakond (hea mäluankur lapsele). Kaubamaja valmides viidi mänguasjad üle Tallinna mnt.-le. Kaarega poes müüdi siis vist kingi ja kangaid, kuni tast sai toidupood “Haapsalu” ja hiljem raamatupood. Kui 1960-’80-tel oli lihtinimesel asja pea igasse Karja t. majja, siis nüüd astun vahel vaid Coopi, kus pole õieti müüjatki. Enamus vanalinnast on inimtühi või vähestele priskepalgalistele mõeldud ‘turistilõks’ Täielik vastand Ilmar Jaksi hubasele, erinevaist ühiskonnakihtidest… Loe rohkem »