VHK orkester annab kontserdi Haapsalu Toomkirikus

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

VHK keelpilliorkester ja dirigent Rasmus Puur annavad 5. aprillil kontserdi Haapsalu Toomkirikus. Vaiksele nädalale pühendatud kontserdi kavas kõlab Cyrillus Kreegi, Arvo Pärdi, Tõnu Kõrvitsa, Pärt Uusbergi ja teiste looming. Kontserdil soleerib viiuldaja Hans Christian Aavik.

 

Foto: Kaupo Kikkas

VHK keelpilliorkestri dirigendi Rasmus Puuri sõnul tõukus kontserdi idee vaiksest nädalast ja selle olemusest. „Ei mina ega VHK keelpilliorkester pole varem sel ajal kontserte andnud, seega oli selle väga haarav ja huvitav luua just selle nädalaga seonduvast temaatikast kava,“ sõnab Puur.  „Nii sobib sinna nii Artur Kapi „Viimne piht“, Tobiase „Eks teie tea“, Kreegi „Agnus dei“ reekviemist kui Pärt, Tüür, Kõrvits, Vasks ja Uusberg.“

Vaikse nädala kontsertidel on orkestri eest soleerimas noor viiulisolist Hans Christian Aavik. „Hansuga oleme paar korda varemgi proovinud kontserdi kuupäevi klapitada, kuid pole õnnestunud,” räägib dirigent. „Nüüd on seegi kauaoodatud rõõmustav hetk käes.“

Kontsert toimub 5. aprillil algusega kell 18.00 Haapsalu Toomkirikus. Annetuspiletid hinnaga 5, 10 ja 15€ saadaval kohapeal.

Foto: Kristiina Männik

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments