President Karis: mõne üksiku linna riigina jääks Eesti kiiva ja kängu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

President Alar Karis. Foto: Raigo Pajula
President Alar Karis. Foto: Raigo Pajula

Pärast seda kui Lääneranna vallavolikogu oli täna otsustanud sulgeda kaks ja kärpida kolme valla kooli, tegi president Alar Karis oma Facebooki lehel postituse:

Täna meenusid mulle lõigud selleaastasest iseseisvuspäeva kõnest:

„Meile meeldib öelda, et riik peab jõudma iga oma kodanikuni. Nüüd aga näeme, kuidas paljudes kohtades kerkib mure Eesti olulise kultuurilise vereringe ehk rahvamajade, raamatukogude ja väikekoolide kestmise pärast. Valdades jääb vähemaks inimesi ja maksuraha, autostunud kodanikud käivad linnas tööl ja poes, panevad lapsed linnas kooli – elu maal tõmbubki kokku. Nii on.

Laiemalt vaadates viivad raamatukogud, rahvamajad ja väikekoolid meid kohalike omavalitsuste tugevuse ja viletsuse juurde. Vallad vajavad siingi riigi abi – mõnikord head nõu, teinekord ka raha. Omavalitsuste hakkama saamine, elu väljaspool Tallinna ja Tartut ja nende lähiümbrust peaks olema uue Riigikogu ja valitsuse üks tähtsamaid teemasid.

Mõne üksiku linna riigina jääks Eesti kiiva ja kängu.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sveta
1 aasta tagasi

Aga endine Kadrioru Vihkaja ei ole üldse koolide ja laste kaitseks sõna võtnud.

Külamees
1 aasta tagasi

Niisama linnast mugava elu pealt säutsu panna, kuidas tegema peaks, olla võiks ja eriti kuidas olla, mõelda ega öelda ei tohi(sõna ei ole vaba ega ka mõte mitte) – nagu eelmine PR-dent, oskab igaüks.
Aga koligu(e) maale elama. Nii lihtne see ongi, tuleb maale juurde inimesi, eriti neid, kes eluaegse riigiraha kaasa toovad ja asi paraneb.

Nii on,
1 aasta tagasi

et hr president võtke siis palun midagi ette, et nii ei juhtuks! Ainult loosungitega asja ei paranda!

Sveta
1 aasta tagasi
Reply to  Nii on,

Reformi puudel loeb ette paberilt, mida oravate peakontorist talle saadeti.

Jenkem
1 aasta tagasi

Paraku on ikka nii et neid välja hõisatud ilusaid sõnu tuleb mäluda ja alla neelata….

K.s
1 aasta tagasi

Singapur ntx ongi väike linn…niiet viga ikka ja ainult juhtides…

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Ja kui nüüd lähemalt ajalugu, geograafilist asendit, maavarasid uurida, siis näeme, et ainus vahe Eestiga on see et Singapuris pole reformierakonda.

juba
1 aasta tagasi

olemegi kängus ja kiivas, see sotside projekt rebida lihula läänemaa küljest on hästi selles suunas vilja kandnud, jääb veel ainult ka territooriumilt nimi ära võtta, olete hoitud ja kindlalt kaitstud, urbaniseerumine on teie tulevik