Google Street View autod hakkavad taas Haapsalut üles pildistama

Lääne Elu

info@le.ee

Google Street View auto. Foto: Google.
Google Street View auto. Foto: Google.

Järgmisest nädalast hakkavad üle Eesti sõitma Google Street View kaameratega varustatud autod, et värskendada Google Mapsi pildipanka Eesti linnadest, tänavatest ja maanteedest. Kevad- ja suvekuudel näeb autosid Haapsalus, Tallinnas, Tartus, Valgas, Pärnus, Võrus, Viljandis, Tartus, Põlvas Narvas ja Kuressaares.

Google’i tänavavaatega saab liikuda ringi enamikes Eesti linnades, tutvuda nii erinevate arhitektuuri- ja kultuurimälestistega kui ka looduslike vaatamisväärsustega ning külastada rahvusparke. Kuna taristu areneb pidevalt ja linnad ning teed muutuvad, värskendab Google oma 360-kraadiseid pilte regulaarselt, et rakenduse kasutajad saaksid erinevates sihtkohtades hõlpsalt orienteeruda.

Lisaks tänavatele ja autoteedele on Google jäädvustanud üle Eesti ka jalakäijatele mõeldud alasid ja autoga ligipääsmatuid kohti. Näiteks saab Google Mapsis käia mööda 10 kilomeetri pikkust jäärada Rohukülast Vormsisse, jalutada Tallinna Raekoja platsil, kõndida mööda pankrannikut Pakri pangal, avastada Alatskivi lossi või Haapsalu linnust.

Tänavavaate piltidel jälgib Google hoolikalt inimeste privaatsuse kaitsmist. Enne avaldamist läbivad pildid eritöötluse, millega hägustatakse inimeste näod ja autode numbrimärgid nii, et neid poleks võimalik tuvastada.

Google’i autod hakkavad üle Eesti sõitma alates 21. märtsist ning sõltuvalt ilmastikust võivad autod üle Eesti pilte teha kuni septembrini 2023. Piltide puhul on esmatähtis selge ilm, päikese kõrgus ja piisava valguse olemasolu, et objektid piltidel jääksid selged ning et hoonetele ei jääks varje.

Google Mapsi populaarses tänavavaaterakenduses Street View on tänaseks üle 220 miljardi tänavavaate pildi üle 100 riigist üle maailma, mis ulatuvad kuni Antarktika ja Arktikani. Esimesed Street View pildid tehti 2007. aastal Ameerika Ühendriikides ning Eesti tänavapilt salvestati Google Street View tarbeks esimest korda 2011. aastal. Street View’d saab kasutada nii arvutites ja mobiilseadmetes kui ka Google Earth rakenduses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
LäänemetsKajaHussar
1 aasta tagasi

Vene armee peabki saama uusi andmeid, siis teab, kuhu paremini liikuda saab tankidega.

lugeja
1 aasta tagasi

“Enne avaldamist läbivad pildid eritöötluse, millega hägustatakse inimeste näod ja autode numbrimärgid…”
Kas keegi seda ka kontrollib, mis originaalfotodest saab?

.....
1 aasta tagasi
Reply to  lugeja

Misasi, mis sellel vahet on. Pilti ei tohi teha või. :)))) Seadus ikka enne korralikult endale arusaadavaks, siis alles seda kommenteerima! Edasi seltsimehed!

lugeja
1 aasta tagasi
Reply to  .....

Eestis kehtivatest seadusest rääkides oleks selline kõrgresolutsioonis pildistamine just ebaseaduslik jälitustegevus. Eriti arvestades seda et, pildistatakse inimese normaalsest vaateväljast palju kõrgemalt ja piilutakse ka erahoovide tarade taha.

K.s
1 aasta tagasi

Ehk tuleb kuuglil kusagilt tank rentida, et peatänavat pildistada? Normaalset autot ju ei tahaks lõhkuda…

Martin
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Päris auto ei lagune ju, osta auto!

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  Martin

Kusjuures mul on ka kaks PÄRIS autot…

sõida...
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

…siis probleemi pole ju.

.....
1 aasta tagasi
Reply to  Martin

Laguneb ikka kui niiviisi raputab. Kõik mis liigub see kulub ja kõik mis väristab ja löökaukude moodi on ka lõhub

.....
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Kirjas on, et droonipildistus kiirendab protsessi

Seda et
1 aasta tagasi

Linna peatänavat pildistab google väikeste droonide abil, sest autoga sõites ei suuda selle kaamera selgeid pilte salvestada.

seikspiir
1 aasta tagasi

Praegu ju kõik raagus ja räpane. Kehva mulje jätame endast maailmale.

Sokk
1 aasta tagasi
Reply to  seikspiir

Artiklis ju kenasti kirjas, et kevad- ja suvekuudel näeb autosid Haapsalus. Praegu on talv veel, miks viriseda

seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  Sokk

“Google’i autod hakkavad üle Eesti sõitma alates 21. märtsist”

Huvitav teada
1 aasta tagasi
Reply to  seikspiir

Miks peab teistele muljet jätma?

seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  Huvitav teada

Turistide rahast pole kunagi ära öeldud.