Esmaspäeval algavad valimised

Lääne Elu

info@le.ee

Valimised algavad. Foto: Malle-Liisa Raigla

Esmaspäeval, 27. veebruaril algab valimisnädal, mis lõppeb pühapäevasel valimispäeval, 5. märtsil.

Jaoskonnas hääletamine algab esmaspäeva keskpäeval. Esmaspäevast neljapäevani on igas vallas ja linnas avatud vähemalt üks valimisjaoskond, kus saab hääletada ka väljaspool oma elukohajärgset valimisringkonda. Haapsalus on avatud jaoskond kultuurikeskuses, Lääne-Nigula vallas on jaoskond Taebla vallamajas ja Vormsil saab hääletada rahvamajas.

Reedel, laupäeval ja pühapäeval saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisringkonnas. Seejuures pole valija enam seotud konkreetse valimisjaoskonnaga. Haapsalus on lisaks kultuurikeskusele avatud jaoskonnad ka Haapsalu kolledžis ja muusikakoolis. Lääne-Nigula vallas on jaoskonnad igas osavallas.

Esmaspäevast laupäevani on valimisjaoskonnad avatud kell 12-20, pühapäeval 9-20.

Kodus hääletamine toimub reedest pühapäevani.

Elektrooniline hääletamine algab valimisnädala esmaspäeval kell 9 hommikul ja lõpeb laupäeva õhtul kell 20. Pühapäeval on võimalik oma e-hääl jaoskonnas hääletades tühistada.

Välisesindustes on oma hääle andnud juba üle 1600 valija. Eesti välisesindustes sai hääletada 18.-22. veebruaril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
31 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
E-validaator
1 aasta tagasi

E-valimised on turvalised. Sel aastal sai juba esimesel päeval osa inimesi anda oma hääle vales ringkonnas.

kuidas
1 aasta tagasi
Reply to  E-validaator

üldse lubati valima kui süsteem vigane????

Vaat'
1 aasta tagasi

Vastutajaid tuleb lõpmatu armaada,kellest mitte keegi tegelikult ei vastuta.Seega sellises süsteemis on valimine mõttetu.Lähed valima või mitte,tulemuseks on j a m a.
Üks vastutaja peab olema,üksainumas väljavalitu,kes on seda väärt.Ja siis teised saavad kuuletuvada tema juhtimisele,kuna kõik lähebki õigesti.

Valija
1 aasta tagasi

Valimiste päev on 5.märts! Lugege hoolikalt erakondade programmid läbi enne kui otsustate. Ei ole mõistlik valida vaid toredat inimest kellel tuttavam nägu! Vaatama peab hoolikalt keda ta esindab. Kõik pühapäeval, 5.märtsil valima!

kodanik
1 aasta tagasi

Ükski vähegi mõistust omav inimene ei vali Rehvivargaid. Muidu ootame Tallinn – Tartu mnt valmimist veel 30 aastat.

kribu
1 aasta tagasi
Reply to  kodanik

Ma ka muidu EKRE poolt aga sellest Tallinn-Tartu maanteest mul siin Läänemaal jumalast pohlad,samuti sellest raudteestki,sest elu on näidanud kus pole raudteed pole ka venelasi.

majaomanik
1 aasta tagasi
Reply to  kribu

See lõpmatult ehitatav Tartu maantee näitab seniste valitsejate võimetust majandust ja riiki juhtida.

krõmpsluu
1 aasta tagasi
Reply to  majaomanik

Seni kuni riigi majandust ei juhi mitte majandusteadlased vaid tatised poliitikud on varsti kõik maanteed nagu Haapsalu Karja tänav.

Valimispäev
1 aasta tagasi

Eesti Vabariigis on pühapäev, 5.märts.

Anonüümne
1 aasta tagasi

Palle pani püsti meile valge laeva oma portreega,valin teda,nagu lubasin.Siiski teada on,et erakonnad ei vastuta kunagi,mitte ükski…Saame mäele,kui oleme leidnud valitseja,selle ühe ja õige.Millal see aeg koidab?

seikspiir
1 aasta tagasi

Kuidas saab psüühiliselt adekvaatne ja vähegi analüütiliselt mõelda suutev inimene hääletada täna EKRE kandidaadi poolt? No ei ole võimalik!

kribu
1 aasta tagasi
Reply to  seikspiir

Kas kardad va oravasabatäi,et pead võimu vahetudes oma tegude eest vastust andma?

Kaits
1 aasta tagasi

Kes EKRET ei soovi valida saavad Tallinnas vene tankile punased nelgid asetada…

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Kaits

EKRE kandidaat Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal, nr 594: “Venemaa on ohtlik, absoluutselt. Venemaa on meie kasvataja, ta on alati olnud meie kasvataja ja see on alati, kui Eesti riik on minetanud oma põhiväärtused, mida me täna minetame, kui me nüüd valime endale need juhid, kes praegu juhivad Eesti riiki.”

Päris tülgastav on sellist juttu lugeda, ja veel nii noore inimese suust – mõnest sovjetiaega kinni jäänud vanemast inimesest võiks veel aru saada.
Ja võib-olla on see ka ehe näide, et põhiharidusega inimene ehk siiski ei peaks riigi parlamenti üritama pääseda, seadusloome hakkab nii või teisiti kõrgelt üle pea käima.

Vaatleja
1 aasta tagasi

Keskerakond võidab ülekaalukalt valimised

ott
1 aasta tagasi

Väga austatud Kaits enne kui midagi jutustama hakkad võiksid äkki kohapeal ära käiia ja isiklikult veenduda kas on laim või mitte nimelt pool küla on Helmetele kuuluvaid lagunenud mõisa aegseid hooneid täis.

Arhitekt
1 aasta tagasi
Reply to  ott

Ära suud parem lahti tee- need on punaste proletaarlaste poolt veneaja lõpul erastatud kuurid!
kerjus ikka kuningaks ei kõlba!