Ege Tatarmäe ja Läänemaa ÄKK kandideerivad aasta ennetusteoks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ohutusõppusel Läänemaa ÄKK pidid Läänemaa õpetajad muuhulgas ka alajahtunud inimest tekkidesse mähkima. Foto Vendo Jugapuu

Algas Aasta ennetusteo hääletusvoor, mille käigus kutsuvad ERGO kindlustus ja Postimees valima möödunud aasta silmapaistvaimat ennetustegu. Võitja pälvib muuhulgas 3000 euro suuruse auhinna.

Kümne 2022. aasta parima ennetusteo seas, mille selgitasid välja Ergo kindlustus ja Postimees, on ka mullu septembris Haapsalus Uuemõisa algkoolis toimunud ohutusõppus Läänemaa ÄKK.

Läänemaa turvalisuse nõukokku kuuluv Ege Tatarmäe käis haridustöötajatele mõeldud ohutusõppusel, kust sai inspiratsiooni Läänemaa haridustöötajatele ohutusõppuse korraldamiseks. Ohutusõppus nimega Läänemaa ÄKK oli kohandatud tänapäeva muutunud maailma ohtudele. Reaalsel õppusel pidid Läänemaa koolide õpetajad lahendama olukordi alates sellest, kuidas tuvastada valeinfot, lõpetades sellega, kuidas käituda äkkrünnaku ajal koolis. Lisaks tuli osalejatel näidata, kuidas nad käituvad bussiõnnetuse ajal, päästavad uppujat, aitavad alajahtunud inimest ja palju muud. Korraldajate hinnangul on õppus praktilisem kui paberil instruktsioonid, mida paljud võib-olla ei loegi, rääkimata buklettidele trükitud teabe rakendamisest kriisi puhkedes.

Lisaks Läänemaa ÄKKile kandideerivad aasta ennetusteo tiitlile meeleolu parandamise e-kursus, liikumismängude sotsiaalmeedia konto, energia teekaart, joobes juhtimise vastane kampaania, virtuaalne kool, koolitoitlustaja loosiratas, toidupäästmise pood, teadveloleku harjutused ja talisupluse aktsioon.

Lõpliku otsuse, kes neist väärib aasta ennetusteo tiitlit, teeb aga rahvas. Kõigi kümne ennetusteoga saab lähemalt tutvuda ja oma lemmiku valida 12. veebruarini Postimehe veebis ja aadressil https://www.ennetustegu.ee. Rahvahääletuse võitja kuulutatakse välja 16. veebruaril ja kõige silmapaistvam ennetustegu premeeritakse 3000eurose auhinnarahaga.

ERGO eestvedamisel ellu kutsutud konkursi eesmärk on pöörata tähelepanu ennetustegevuse ja –mõtteviisi olulisusele. Aktsiooniga soovivad eestvedajad esile tõsta ühinguid või inimesi, kes aitavad suuremaid kahjusid ära hoida ja seeläbi paremat ühiskonda luua.

Kui eelmisel aastal koguti ennetusteod kokku ise, siis sel aastal andis sobivatest nominentidest märku ka rahvas. Ennetustegu sai registreerida iga inimene ja organisatsioon spetsiaalselt selleks loodud veebilehel. Vihjeid ettevõtmiste kohta saabus alates tervisest ja liikumisest kuni energiamajanduseni välja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aitäh!
1 aasta tagasi

Vägev! Arvasin, et õpetajad on juba selliseid trenne teinud. Tuleb välja, et ainult teooriaas.

Nimi
1 aasta tagasi

Kuidas on talisuplus ja liikumismängud seotud ennetusega?

Enn
1 aasta tagasi

Tubli üritus, aga see on inimese igapäevane töö, mida niikuinii vaja teha

Aitäh!
1 aasta tagasi
Reply to  Enn

Ei ole