Nädala algul on oodata tuisku

BNS

Malle-Liisa Raigla foto

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on järgmise nädala algul oodata lumesadu ja tuisku, mis laieneb üle Eesti.

Pühapäeva öösel on nii selget taevast kui ka madalaid pilvelaamu, ent ilm on olulise sajuta. Puhub läänekaare tuul 2-8 m/s, hommikul pöördub tuul lõunasse. Külma on 4 kuni 10 kraadi, kohati kuni 13 kraadi, meremõjuga rannikul on õhtuemperatuur -3 kuni +1 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Puhub valdavalt lõunakaare tuul 2-8, rannikul puhanguti kuni 11 m/s. Külma on 3 kuni 8 kraadi, meremõjuga rannikul on õhutemperatuur -2 kuni +1 kraadi.

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati võib sadada vähest lund. Puhub lõuna- ja kagutuul 3-9 m/s, rannikul tugevneb tuul 6-11, puhanguti kuni 15 m/s. Külma on 5 kuni 10 kraadi, kohati kuni 13 kraadi, meremõjuga rannikul on kuni 4 kraadi külma.

Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund, saartel tuleb ka lörtsi ja vihma, on jäiteoht. Õhtul jõuab Liivi lahe ümbrusesse uus tihedam lumesadu, mis levib kirde suunas ja teeb tuisku. Puhub valdavalt kagutuul 4-9, puhanguti 14, rannikul 10-14, puhanguti kuni 21 m/s. Külma on Ida-Eestis 5 kuni 10 kraadi, Lääne-Eestis kuni 4 kraadi, saartel on kuni 2 kraadi sooja.

Teisipäeva öösel on pilvisus tiheneb. Lumesadu ja tuisk laienevad üle maa, saartelt alates läheb sadu järk-järgult üle lörtsiks ja vihmaks, suureneb jäiteoht. Puhub kagutuul 6-11, puhanguti 15, rannikul 10-15, puhanguti kuni 21 m/s, pärast keskööd pöördub saartelt alates edelasse ja läände ning püsib tugev. Külma on 5 kuni 11 kraadi, saartel ja läänerannikul kuni 4 kraadi, hommikuks tõuseb õhutemperatuur Lääne- ja Lõuna-Eestis kuni +3 kraadini, Põhja- ja Kirde-Eestis on 1 kuni 4 kraadi külma.

Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi, ennelõunal ja õhtul kohati ka lund. Puhub edela- ja läänetuul 4-9, puhanguti 13, rannikul 6-12, puhanguti kuni 18 m/s, õhtul pöördub saartel loodesse. Sooja on kuni 4 kraadi. Teedel on libeduseoht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments