Uuel aastal tuleb Osmussaare siderajatiste mõjuhindamise arutelu

BNS

Osmussaare. Foto: Urmas Lauri
Osmussaar – vaade tuletornist. Foto Urmas Lauri

19. jaanuaril on Riigi kaitseinvesteeringute keskuse kavandatava Osmussaare siderajatiste ja ehitiste ehitusprojekti keskkonnamõju hindamise aruande avalik arutelu.

Riigikaitselistel eesmärkidel on kavas Osmussaarele rajada antennisüsteem, mis hõlmab kahte väiksemamõõdulist hoonet ning elektri kohapealseks tootmiseks hajajaama päikese- ja tuuleenergia lahendusega, teatas tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA).

Antennisüsteemi varustamiseks elektriga kaevatakse umbes meetrilaiune kaablikraav ning ehitiste juurdepääsuks rajatakse väikeses mahus uusi ühendusteid, ent üldjuhul kasutatakse olemasolevaid väljakujunenud teid ja radasid. Samuti kaasneb raie − antennisüsteeme ümbritsevatelt aladelt eemaldatakse üle 4 meetri kõrgused puud, lisaks raiutakse ühe uue rajatava teelõigu ääres.

Keskonnamõju hindamise aruandega on võimalik tutvuda avaliku väljapaneku jooksul 16. jaanuarini TTJA avalikus dokumendiregistris. Aruande avalik arutelu toimub veebikeskkonnas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nii on
1 aasta tagasi

Varsti elamegi suurel polügoonil!

oleme
1 aasta tagasi
Reply to  Nii on

kahjuks olnud kogu aeg kellegi puhvertsoon oma asendi tõttu, aga arvestades, mida tiblastamine võib kaasa uuesti tuua, tuleb sellega leppida