Transpordiamet: rasketest ilmaoludest tingitud hooldurežiim pikeneb teisipäeva õhtuni

Lääne Elu

info@le.ee

Ilmateenistuse lubatud tuisk võib muuta teeolud kehvaks, mistõttu autojuhid peavad olema ettevaatlikud. Urmas Lauri
Tavapärasest erinev hooldurežiim tähendab, et kõrvalteede puhastamine võtab tavapärasest rohkem aega. Foto Urmas Lauri

Tugevast lumesajust ja tuulest tingitud teede nõutavat seisunditaset on jätkuvalt keeruline saavutada, mistõttu pikendab Transpordiamet rasketest ilmaoludest tingitud tavapärasest erinevat hoolderežiimi teisipäeval kella 20.00-ni.

Esialgselt teisipäeva hommikul kella 8.00-ni kehtestatud hoolderežiimi pikendatakse kõikides maakondades üle Eesti, v.a Põlva, Võru ja Valga. Järgides praegust ilma- ja teeolusid jõuavad hooldepartnerid nendes maakondades riigiteed viia seisundinõuetele vastavaks homme hommikuks.

„Kuigi torm näitab taandumise märke, siis soovitame ka teisipäeval võimalusel koju jääda ja liiklusesse mitte minna. Kindlasti tuleb arvestada sellega, et kõrvalteede puhastamine võtab tavapärasest kauem aega,“ lausus Transpordiameti taristu ehitamise ja korrashoiu osakonna juhataja Andres Piibeleht.

Kui siiski liiklemist edasi lükata pole võimalik, tuleb kindlasti sihtkohta jõudmiseks varuda tavapärasest rohkem aega, valida turvaline sõidukiirus, hoiduda ohtlikest manöövritest ning arvestada kaasliiklejatega.

Samuti tuleb arvestada, et keeruliste teeolude tõttu ei saa ühistransport püsida graafikus.

Keskkonnaagentuuri kohaselt on homme enamasti pilves ilm. Aeg-ajalt sajab lund, kohati tuiskab. Mandril puhub lõunakaare tuul 3–9, puhanguti 13 m/s, läänerannikul pöördub läände, saartel puhub põhja- ja loodetuul 5–10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s, pärastlõunal tugevneb. Õhutemperatuur on -3..-9°C, pärastlõunal langeb.

Transpordiamet ootab liiklejatelt infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta tasub enne teele asumist vaadata portaalist http://tarktee.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Müts maha
1 aasta tagasi

sahameeste ees, kes praegu teevad ebainimlike pikki tööpäevi. Ilmselt koju vahepeal ei pääse, puhatakse baasis paar tundi ja uuele ringile. Ülimalt alatu oleks praegu nende kallal ilkuda ja möliseda, kes annavad endast kõik, et meie liikuda saaksime. Natuke enda ninast kaugemale vaatamist ja lugupidamist nende vastu, kes annavad ka öötundidel endast kõik, et meie liikuda saaksime. Kes vingub, võtku labidas ja mingu ise lund viskama – õpetama ja kiunuma on kõik mihklid, aga midagi ise ära teha, siis pole kedagi. Minu poolt sügav tänu ja lugupidamine teehooldajatale, kes praegu tõenäoliselt koju vahepeal ei saagi.

Lihtsalt
1 aasta tagasi
Reply to  Müts maha

Põhjus kõige odavam hange, kel tehnikat vähe ja olemas olevatele pannakse topelt koormus!

lihtsalt arusaamist
1 aasta tagasi
Reply to  Lihtsalt

ja kel oleks üüratu tehnikapark, küsiks kallimat tasu, siis olete rahul? Kui tuleks ka lumetu talv, maksad nii, et hing kinni, isegi mitte tehtud töö eest – siis olete jälle rahul?
On talv, juhtus paar tuisust päeva – elu ongi selline.

Mis vingud...
1 aasta tagasi
Reply to  Müts maha

…võta ravi ise ennast kui tohtriga rahul pole, õpeta ise oma last kui õpetajaga rahul pole jne jne seda loetelu võiks lõpmatuseni jätkata. Kuid kõik teevad ju oma tööd!