Palivere toasoe läheb 70 protsenti kallimaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Puiduhake, millega hakatakse talvel kütma Haapsalu katlamaja võimsaid katlaid, on samuti pea poole võrra kallim. Foto: Andra Kirna

Paliveres kallineb Nevel Eesti toodetav toasoe 70, Taeblas 64 protsendi võrra. Kümnendiku võrra kallineb toasoe lähiajal ka Utilitas Eesti katlamajas Haapsalus.

Nevel kütab ka Uuemõisat, seal kallines toasoe oktoobris 7,5 protsendi võrra.

Soojuse müügihinna tõusu põhjus on kütuse- ja elektrihinna tõus, teatas Paliveres, Taeblas ja Uuemõisas kaugküttet pakkuva Nevel Eesti OÜ tegevjuht Ülo Stokkeby. Aasta jooksul on hakkepuidu hind Stokkeby sõnul vähemalt kaks korda kallimaks läinud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
elektri Krõll
1 aasta tagasi

varsti käskivad jälle maske kandma ja kõik jälle vaikivad

Jenkem
1 aasta tagasi

Räiged röövlid…. Ja kõik seaduslik, edu poliitikud, rahwasaadikud, kohalik omavalitsus, sedasi vaikselt siis rahvas ära hävitatakse…

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Nii see rohepööre jõuab ka maainimesteni ja tuleb tõdeda,et lollus ruulib igal tasandil alates Brüsselist ja lõpetades Toompeaga ! Ise toodame eesti rahva ühisest varandusest põlevkiviöli aga ….. ?

Eesti saab vabaks
1 aasta tagasi

sitapead!
ülemused vist rehvormist……

kohalik
1 aasta tagasi

See on ikka ebanormaalne:
Palivere alates 01.12.2022, 133,49 (vanahind 78,38)
Taebla alates 01.12.2022, 110,54 (vanahind 67,20)
Uuemõisa alates 01.10.2022 89,41 (vanahind 83,15)

Kuidas see palivere hind siis NIIIIIII palju nüüd tõuseb? Täiesti ebareaalne. Niigi on praegu küte toas miiinum, ehk radikad kergelt leiged, mis veel talvel siis saab?
Mis Taeblas tõuseb 43,34 eur aga Paliveres kohe 55,11 eur?
Taebla ja Palivere kaugküttevõrke omandades kinnitab Nevel pikaajalist kohalikku koostööd, nojah selline armas koostöö siis…

Arvos
1 aasta tagasi
Reply to  kohalik

Ei ole hullu. Enamus makstakse siiski kinni. Väike tõus tuleb viiendiku näol.

Alates 1. oktoobrist 2022 kuni 31. märtsini 2023 kompenseerib riik osa kodukliendi kaugküttele tehtavatest kulutustest. Toetusmeetmed rakenduvad arvel automaatselt. Kaugküttevõrgu kaudu jaotatud soojuse hinna leevendamiseks näeb toetusmeede ette üle 80 €/MWh (käibemaksuta) hinnaga soojuse kulu kompenseerimise 80% ulatuses.

Jaan K
1 aasta tagasi

Ja ise läheb kohe. Keegi ei tõsta ja ise läheb. Vaat kuhu me juba jõudnud oleme.
Ikka edasi nii juba läheb.

see
1 aasta tagasi

on maal elamise võlu hind, keegi mainis kusagil, et maal tänapäeval elada peab olema püsti rikas või puru loll

Ulme
1 aasta tagasi

Ma ei saa üldse aru. Kui meil on olemas LNVH, siis mille põrgu päralt peab osasid valla piirkondi teenindama mingi võõras eraettevõte? Taebla ja Linnamàe hinnavahe juba 30€, ulme.

lollitamine
1 aasta tagasi
Reply to  Ulme

Täiesti arusaamatu jokk skeem tõepoolest. Valla elanikud maksavad ühtmoodi oma palgast maksud Lääne-Nigula vallale, Palivere ja Martna hinnavahe on ikka meeletu. Kas elanikke teavitati ja kas nad olid siis nõus, et keegi Nevel Eesti hakkab teenindama? Firmal pole nüüd mingit süüd, tema võibki küsida, mida soovib. Vallal on (peaks olema)vastutus.

Lonni
1 aasta tagasi

No “väga tore”uudis! Paliveres on rahvale olnud läbi aegade kallis küte, 78,38€Mwh!Nüüd siis uue arvestuse järgi 70% kallim,seega 54,87€ lisame
juurde,kokku 133,25€ Mwh!!!!!!!
Mingil ajal tallinlased siin piiksusid,et nendel on toasoe ülikallis,aga meist nad vist rohkem ei pea maksma?! Egas midagi,küte tuleb ühistute radikates! madalamale keerata,siis saame ehk hakkama