Muinsuskaitseamet pole sõjahaudade ümbermatmise vastu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu kesklinna on maetud nii esimeses kui ka teises maailmasõjas hukkunuid. Paremal asuvatel väikestel hauakividel on peamiselt eesti nimed. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu kesklinna on maetud nii esimeses kui ka teises maailmasõjas hukkunuid. Paremal asuvatel väikestel hauakividel on peamiselt eesti nimed. Foto: Malle-Liisa Raigla

Muinsuskaitseametil pole midagi selle vastu, et Haapsalus maetakse ümber praegu Tallinna maantee ja Posti tänava ristmiku lähistel asuv I maailmasõjas hukkunute ühishaud.

Haapsalu linnavalitsus tahab I maailmasõjas hukkunud ümber matta Haapsalu vana kalmistu õigeusu ossa. Ka ühishaual paiknev monument teisaldatakse sinna.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksei
1 aasta tagasi

Palun jatke rahul see kõige rahulik linna koht!!! Karma tuleb tagasi!!!

En.
1 aasta tagasi

Kerkib küsimus, mis haudadest vaba platsiga edasi saab? Järjekordne ‘arendaja’ lastakse peale? Seepärast jätnuksin mina kristlikult maetud 1.MS hukkunud oma kohale killukest rohelust valvama. Võitlus käib ju kommunismi pühapaikade, mitte tsaariaegsete madrustega. Alles siis, kui vene šovinistid hauda oma peopaigaks hakkavad kujundama, tuleks ümbermatmist kaaluda. PS. Osmussaare kangelaslike mittekaitsjate kivi Jaama ringil ei tasu ka unustada. See oli algusest peale puhas propagandasümbol. Mitu eestlasest abitöölist nad enne saarelt põgenemist mõrvasidki?

Kodanik
1 aasta tagasi

Lõpuks ometi.

Kristile
1 aasta tagasi

Kas tervisega midagi lahti, ja rohud võtmata. Kes siis selles majas “tibla” on ? Ja, kas teate sõna “tibla” tähendust ? Ilmselt mitte. Ikka kirjutate, mida ajuretseptorid parasjagu soovitavad.

uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

Me tegeleme pidevalt asendustegevusega,tuleks ükskord hakata tegelema nende probleemidega mis rahvast kimbutavad !
Hooldekodude hinnad tõusevad,toiduainete hinnad tõusevad,elektri ja gaasi hind on taevas aga meie matame surnuid ringi,lõhume kümneid aastaid seisnud monumente jne.
Kas tõesti kogu Eesti rahvas on lolliks läinud ?

Hea Okkupant
1 aasta tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

eesti rahvas pole hulluks läinud, ta lihtsalt unustas, mis on au ja lihtsalt korralikkus, muutudes tolerantseks tarbija juudi tüüpi.
Mäletan, kuidas Nõukogude sõdurid neid luid vanast kalmistust üles kaevasid, öösel kell kaks, traktoriga Belaruss, ja sõjalise austusega maeti ümber.
Nüüd tahavad nad vabastada ruumi 30 hõbeda jaoks, vabandust, 30 eurot.