Erkki Bahovski: Haapsalu pole nõrkadele

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Mitte miski ei ennustanud hävingut, kui asutasin end pühapäeval 10. juulil Muhust Tallinna sõitma. Et aga päev varem oli Haapsalus avatud uudistes pealkirju tekitanud Posti tänav, otsustasin sõita Haapsalu kaudu. Ja seal ka süüa.

Sõna otseses mõttes minutipealt tabas linna rahehoog, kui jõudsin Posti tänavale. Mõne hetkega hakkas uputama – mitte võibolla Posti tänaval –, aga mujal oli hiljem täielik ookean. Sõitsin siis linnuse parklasse, aga seal oli buss parkinud põiki üle kahe invakoha. Kolmas oli ka eemal, kuhu autoga seisma jäin, sest sellise ilmaga ei tahtnud linnas liigelda.

Taiplik lugeja sai juba aru, et olen liikumispuudega. Sestap võib pakkuda Posti tänavast rääkides kaht perspektiivi – autojuhi ja liikumispuudega inimese oma. Kumbki pole just ülemäära positiivne.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hea Okkupant
1 aasta tagasi

Millised restoranid? Kui suur protsent inimesi sinna läheb? Eilsed kartulid on kallid ja maitsetud, kotlet mikrolaineahjus kuumutatud.. on hea, et laual on palju soola!
Ja mis puutub artikli autorisse, võib olla rahe ja üleujutus on talle karistus tema pattude eest, ja hoiatus, kuidas ta ei saaks põrgusse minna

Ahjualune
1 aasta tagasi

Võiks ka rääkida siinkohal Haapsalu söögikohtade hindadest.
Ulmelised hinnad ja keskpärane söök. Kõik üritavad ratsa rikkaks saada aga tarbija pole loll. Loodan,et need liigkasu võtjad saavad omad vitsad.

Ohjah
1 aasta tagasi
Reply to  Ahjualune

Sõõgikohaga rikkaks!? Teil on vist rikkusest omapärane arusaam

üks vana möte
1 aasta tagasi

Ma tahaks osta lehma, aga raha jätkub ainult kitse ostmiseks… “Võtame toosti, et meie vöimalused ja soovid kattuksid” Meil on valikuvöimalus, kus olla ja mida teha, või…

Kohvitaja
1 aasta tagasi

Erkkil on täielikult õigus. Eile olime isegi hädas kohvi ja koogiga söögikoha leidmisel. On endiselt ainult Müüriääre ja Dietrich. Enamikes kohtades pakutakse alkoholi või ainult suuremat sööki. Eile küll ei jäänud rahule Haapsalu söögikohtadega.

Jälle
1 aasta tagasi
Reply to  Kohvitaja

Müüriäärest ei piisanud või? Teele kohvik, Tallinna kohvik

K.s
1 aasta tagasi

Vastukaaluks kriitikale ootaks nüüd mõne ratastooli- või autoinimese positiivset arvamust, et küll sai ikka ilus peatänav mis siis, et liikuda ei saa…

Jalutaja
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

See tee tehtigi ju (auto)liikluse takistamiseks. Polnudki midagi enamat loota. Kulutati suured summad, et liiklust piirata. Oleks saanud odavamalt, liiklusmärkidega kiirust piirates. Aga Targad korraldajad teavad ju meie linnas alati ise kõige paremini mis õige ja vajalik. Teistel on alati ainult vale arvamus. Kahju igatahes.

Pühapüss
1 aasta tagasi
Reply to  Jalutaja

Kuskohast selline linnalegend on jällegi võetud, et tee ehitati autoliikluse takistamiseks. Täielik luul ju. Miks peaks autoliiklust autoteel takistama, eriti veel posti tänaval? Olete mõelnud?

pole legend
1 aasta tagasi
Reply to  Pühapüss

Pole mõtet toriseda nii väga. Jupsmeistrid ise on seda öelnud. Tõsi, mitte liikluse takistamiseks vaid kiiruse vähendamiseks. Mõte on sama.

Pühapüss
1 aasta tagasi
Reply to  pole legend

Kaks eri asja tegelikult siiski. Autostumise vähendamiseks linnade keskustes on EUs ka täiesti plaan omaette olemas, mis aga ei puuduta seda konkreetset väikelinna, kus elu on pea olematu, küll aga kiiruse vähendamine on selge see, see oli juba ennem teeremonti teemana üleval ja minuarust isegi piirati 30 ga mingist kohast alates, aga võin ka eksida. Peatänav ongi mõeldud kruiisimiseks rahulikult, mitte wrc rally katserajaks.

kulgeda
1 aasta tagasi
Reply to  Pühapüss

…ja selleks on vaja mööda kiviaeda sõita? Liiklusmärk reguleerib meil kiirust.

Ohjah
1 aasta tagasi
Reply to  kulgeda

Asfalti ju inimesed ei tahtnud. Mäletage minevikku!

Salme
1 aasta tagasi

Justjust, et lollide ja joodikutega koos elada, peabki tugev olema!

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Salme

Üks loll siin kommenteeribki

Huvitav naljatilk
1 aasta tagasi
Reply to  Hellat

Miks sa kommenteerid siis?

pole oluline
1 aasta tagasi

Veider on see, et kriitikat tajutakse kohe rünnakuna. Probleem on ju ometi olemas.

Jürka
1 aasta tagasi

Aga olukord on ju selline.Kes lubas hakata tegelema parkimiskorraldusega? Nüüd on keeratud peatänaval selline käkk kokku et ei ole võimalik ka tõuksiga sõita rääkimata autost.Nüüd selgub et linnal on tehtud ettekirjutis aga Kiltsi teega said ju kaks ametnikku preemiat,kes siis Posti tänavaga tegeles? Ainult aselinnapea? Vaevalt!

Noo mis
1 aasta tagasi
Reply to  Jürka

Tõuksidel on oma asfalteeritud rada, ärge tekitage valepaanikat siin palun!

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Erkki on Haapsalu kirumise oma südameasjaks võtnud,just nagu meil omasid halajaid veel vähe on ?

....
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Eks keegi halajatest käibki mööda Eestit kaeblemas arvatavasti, egas muidu päevalehtedes teemasid üleval poleks, kedagi muidu eriti ei kotigi mis siin väikelinnas on või ei ole.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  ....

Keegi karnau ehk?

Margo
1 aasta tagasi
Reply to  ....

Ega jah, kohalikud on igasuguse sitaga, mille linn neile ette söödab, nõus? Mujalt tulija jaoks on tänavapilti suht õõva tekitav, nagu oleks Tallinnast kusagile Kaluuga oblasti külla sattunud. Ok, see peatänav on õudus ruudus, aga kõnniteed!? Üldiselt õudus kuubis. Eriti liikumispuudega inimese jaoks. Mingit süsteemi ei ole, kohati renessansi aegne ja lagunenud asfalt; paremal järjel osmikute ees on omanik linna kõnniteega omaloomingut teinud… Süsteemitus ja mõtteseisak.

7 venda
1 aasta tagasi
Reply to  Margo

Mitte ainult nõus, vaid õnnelikud kah veel. Haapsalu fenomen… Kilplala-la-lal-lal-laaaaaa…

Huvitav naljatilk
1 aasta tagasi
Reply to  Margo

Nii õudne või? Tohutu tohutu liialdus minumeelest. Uus remonditud tänav alles avati, aga te tahate kohe et oleks puud sada meetrit kõrged ja tee peegelsile ja ma ei tea mida veel. Muretsete ilmselgelt mõtetute asjade pärast, raske elada nii ju

Pook
1 aasta tagasi

Ah , mida sa ka maailma asjadest jagad .

Margo
1 aasta tagasi

Aa, saan aru, et see sillutis kulub siledaks, kui puud suured. 😀

hmm
1 aasta tagasi
Reply to  Margo

nii see ei jää ju igavesti, loogiline.Mida seal aru saada on :)))

On ju nii
1 aasta tagasi
Reply to  hmm

Muidugi ei jää, kontrollorganid teevad LV ettekirjutuse ja nõuavad sisse trahvi ning kõik saab järgmise suve lõpuks ehk korda. Vähemalt lootus on.