Virtsu kauneim kodu on valitud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Virtsu kaunis kodu. Foto: Urmas Lauri
Virtsu kaunis kodu. Foto: Urmas Lauri

Heakorrakonkursi Kaunis Virtsu 2022 võit läks Olev Kaasi ja Girta Päärsoni kodu Virtsus Metsa 29

„Metsa 29 on juba varemgi komisjonile silma jäänud ja juba ammu auhinna vääriline, aga millegipärast polnud nad seda veel saanud. Nüüd siis said nad teenitud auhinna,” ütles Maris Raudsepp Virtsu arenguseltsist.

Hindamiskomisjoni, kuhu tänavu kuulusid Raul Targamaa, Hille Volberg, Aino Alasi, Ivi Arder ja Sälli Vendel, hinnangul on Metsa 29 koduaed kujundatud maitsekalt ilma üle pakkumiseta ja tagasihoidlikult. Väga ilusasti oli ära kasutatud vana mõisaaegne kiviaed, millest kujundatud maitsekas kiviktaimla. Kogu aia kujundamisel oli silmas peetud, et haljastus ja istandused oleksid seotud pere igapäevaeluga ja mitte eesmärgiks omaette.

Virtsu Arenguselts korraldab heakorrakonkurssi Kaunis Virtsu juba aastast 2012. Raudsepa sõnul kutsutakse virtsulasi igal aastal ka avalikult ilusatest koduaedadest teada andma, kuid enamasti esitatakse sel viisil üksikuid kandidaate. „Nii käib komisjon ise ja vaatab, millised aiad silma jäävad,” ütles Raudsepp.

Sel aastal külastas komisjon mitmeid koduaedu Metsa, Uisu ja Majaka tänaval ning Mere puiesteel. Aedade puhul hinnatakse vaadet tänavalt, üldist heakorda, haljastust, stiilsust ja looduslike elementide ärakasutamist koduaia kujundamisel.

Virtsu kauneim koduaed saab uhke tiitli ja Virtsu sümboolikaga metalltahvli. Auhinna andsid Kaasile ja Päärsonile Virtsu merepäeval pidulikult üle Virtsu arenguseltsi liikmed Raul Targamaa ja Jüri Mõniste.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments