Kessu regati võitis Lagle III

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lagle III. Foto: Kaire Reiljan
Lagle III. Foto: Kaire Reiljan

Sel nädalavahetusel 41. korda toimund Kessu regati võitis ORC C- ja D-grupi jahtidest Lagle III, kes tuli selles klassis ühtlasi Eesti ja Läänemaa meistriks.

Kahepäevase võistluse esimesel päeval sõideti neli lühirajasõitu, teisel päeval pikk avamereetapp. Ilm oli purjetamiseks ideaalne: paistis päike ning puhus soe ja parasjagu tugev lõunakaare tuul.

ORC C- ja D-klassi jahte võistles kokku üheksa. „Kuna võistlejaid oli vähe, pandi kahe klassi jahid võistlema ühte gruppi,” ütles regati üks korraldajaid Erki Teras.

Regati võitis ning tuli ühtlasi Eesti ja Läänemaa meistriks Haapsalu jahtklubi alus Lagle III (kapten Ülar Velviste). Eesti meistrivõistluste arvestuses tuli teiseks Tallinna jahtklubi alus Vesileenu ja kolmandaks Haapsalu jahtklubi alus Edasi (Koit Pauts). Läänemaa meistrivõistluste arvestuses oli Edasi teine ja Vesileenu kolmas.

Suuremate ORC I klassi aluseid oli võistlemas ainult üks – Haapsalu jahtklubi alus Chantal (Aarne Tuisk) –, kes tuli oma klassis Läänemaa meistriks.

Sel nädalavahetusel algab Haapsalust purjetajate laulupeoks nimetatud Muhu väina regatt. Eesti vanima, juba 65. korda toimuva regati avamine on laupäeva õhtul, avastart pühapäeval. Regatile on registreerunud ligi sada alust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments