Kessu regati võitis Edasi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kessu regati võitis Edasi. Foto: Kessu regatt
Kessu regati võitis Edasi. Foto: Kessu regatt

Haapsalu jahtklubi pikima traditsiooniga võistluse, laupäeval juba 42. korda peetud Kessu regati võitis sel aastal alus Edasi.

Regatile startis laupäeval Haapsalust kuus alust. Kõige kiiremini jõudis Kuivastusse Edasi (kapten Koit Pauts). Teiseks tuli Üllar Velviste juhitud Lagle III ja kolmas oli Aquila (Kenno Kink).

Laupäeval oli purjetamiseks tõeliselt sobiv ilm – tuul puhus 10 m/s, puhanguti isegi 15 m/s. Hommikune vihmasadu oli stardi ajaks Haapsalust üle käinud ja nii kulges võistlus päikesepaistes. „Sõit kulges üsna kiiresti, vähem kui viie tunniga jõuti Haapsalust Kuivastusse,” ütles Erki Teras Haapsalu jahtklubist. Kuna distants kulges Haapsalust Kuivastusse, siis purjetajad tema sõnul allatuult sõita ei saanudki. „Rukki kanalis sõideti natuke vastutuule krüsse ja pikalt pooltuules lõpuni välja,” ütles ta. Kessu regati auhinnad pani välja Linnamäe lihatööstus.

Suurem osa regatil osalenud alustest jäigi Kuivastusse, et sealt liikuda edasi Pärnusse, kus laupäeval algab purjetajate laulupeoks nimetatud Muhu väina regatt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments