Jaanipäeva grillisoovitus: Põltsamaa stiilis searibid

Lääne Elu

info@le.ee

Grillitud ribid. Foto erakogu

Jaanipäeval meeldib eestlastele ikka liha grillida. Big Green Eggi ja Dominici restorani peakokk Allar Oeselg jagab pühadeks Põltsamaa Kuldse ja sinepiga maitsestatud mahlaste searibide retsepti, mida soovitab serveerida koos krõbeda noore kartuli ja Põltsamaa praekapsa vahuga.

Oeselgi sõnul sobivad Põltsamaa tooted suurepäraselt jaanilauale. Põltsamaa moosist, sinepist ja veinist saab teha imelise grill-liha marinaadi ning Põltsamaa marineeritud kurke, kõrvitsaid ja köögiviljahoidiseid on hea pakkuda salatina grillitud liha või kala kõrvale.

„Põltsamaa praekapsas on heaks kaaslaseks suvisele grill-lihale või ribidele. Kui soovid sööjaid üllatada, serveeri liha koos praekapsavahuga, selleks surista kapsas köögikombainis ühtlaseks,” soovitas Oeselg.

Põltsamaa viimaste aastate fookuses on olnud toodete tervislikkus, kestlikud pakendid ja kestlik tootmine ning oluliste muutuste tuules vajas uuendamist ka Põltsamaa välimus. Uuenduskuur toimub mitmes etapis ja enamus Põltsamaa pakenditest on poelettidel vahetunud aasta lõpuks, mil kodumaine kurk, kõrvits ja kapsas on põllult purki pandud. 

Põltsamaa stiilis searibid, 5-le
Põltsamaa Kuldsest ja Põltsamaa sinepist kastme, noore kartuli ja Põltsamaa praekapsa vahuga
 
Koostisosad:
1kg searibisid
Põltsamaa Mustsõstramoos
Põltsamaa sinep
BBQ kaste
1 sibul
1 porgand
3 küüslauguküünt
8sl Põltsamaa Kuldset
2,5l veise- või kanapuljong
4spl võid
1kg noori kartuleid
1 purk Põltsamaa Praekapsast
 
1. Grilli ribisid 140 kraadi juures 4-5 tundi. Kõige parema tulemuse saad keraamilisel grillil. Aeg-ajalt mopi liha üle Põltsamaa mustsõstramoosi, Põltsamaa sinepi ja BBQ kastmega.
2. Kastme jaoks pruunista paksemas potis hakitud sibul, küüslauk ja porgand, vala peale veise- või kanapuljong, Põltsamaa Kuldne ja keeda, kuni kaste hakkab paksenema. Kõige lõpus lisa juurde 3spl võid ja Põltsamaa sinepit. 0,5 liitri kastme saamiseks kulub umbes 3 liitrit vedelikku.
3. Põltsamaa praekapsakreemi jaoks hauta kapsast mõni minut pannil ja surista blenderis ühtlaseks. Kui kreem läheb liiga paksuks, lisa juurde veidi puljongit või võid. Samal ajal keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, lisa veidi võid ja viska krõbeda tekstuuri saamiseks ahju.

4. Serveeri ribisid noore kartuli, Põltsamaa Kuldse ja Põltsamaa sinepi kastme ning Põltsamaa praekapsakreemiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
pilt
1 aasta tagasi

on petlik, ostes üks päev grillribi tomatikastmes, tuli pakendi avamisel suur pettumus, kondijäätmeid pole vist tootjal kuhugi panna, nii ta müüb neid grillribi nimetuse all, liha on maks. ära kooritud ja alles ainult plögased kondid pakendis ca 4.0 euro eest. pakend selline , kus sisu ei ole väljast ära tuntav.