Palivere kool saab korraliku staadioni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Palivere staadionil on jäänud teha veel viimased tööd. Foto: Urmas Lauri
Palivere staadionil on jäänud teha veel viimased tööd. Foto: Urmas Lauri

Uuel õppeaastal saavad Palivrere põhikooli õpilased sportida vast valminud väljakul, sest augusti lõpuks ehitab OÜ Kivipartner kooli staadioni valmis.

Praegu on ehitajad graafikust isegi ees. Jooksuraja ja korvpalliplatsi killustikalus on valmis, sellele paigaldatakse vett läbi laskev dreenasfalt. „Kui ilm lubab, saame sel nädalal asfaldi maha,” ütles objektijuht Artur Astrahantsev. Asfaldile paigaldatakse hiljem tartaankate.

Praegu on 250meetrise jooksuringiga staadioni ehitusel ametis kuus töömeest. „Pooled mehed on ära saadetud. Viimane lõpp, viimistluseks pole suurt massi vaja,” ütles Astrahantsev.

Juuli esimeses pooles pannakse jalgpalliplatsile maha siirdemuru, jooksurajad ja korvpalliplats saavad tartaankatte. „Inventar paika ja sellega ongi objekt valmis,” lausus Astrahantsev.

Sellise väikse ja lihtsa staadioni ehitamisel pole Astrahantsevi sõnul midagi keerulist, sest kommunikatsioone ei ole. „Lihtsalt pinnas välja kaevata ja killustik sisse. Hea lihtne objekt,” nentis objektijuht. Staadionil pole ka niiskusprobleemi. „Oleks väheke suurem staadion, peaks drenaaži alla rajama, aga siin jookseb vesi ilusasti kahte lehte laiali,” ütles Astrahantsev.

Staadioni esimese etapi ehitushanke kuulutas Lääne-Nigula vald välja mullu kevadel, aga lepingu sõlmimiseni Kivipartneriga jõuti alles sügiseks. Staadioni ehitamisega alustati aprilli keskel.

Tänavu välja kuulutatud teise etapi ehitushanke võitis samuti Kivipartner. Teises ehitusetapis paigaldatakse piirdeaed ning jooksuradade ja korvpalliväljaku tartaankatted. Kokku läheb staadion maksma 323 000 eurot.

Praegu käivad Palivere kooli õpilased kehalise kasvatuse tunde pidamas koolimajast umbes kilomeetri kaugusel asuval looduslikul muruplatsil. Seal on püsti ka jalgpalliväravad.

Plaan kooli juures olev plats sportimiseks korda teha on Paliveres ringelnud ammu. Kümme aastat tagasi valmis selleks isegi projekt, mis jäi ellu viimata. Vana projektiga polnud enam midagi peale hakata ja platsi kordategemiseks telliti uus projekt.

Kivipartner on spetsialiseerunud staadionide ehitamisele. Eelmisel aastal ehitasid nad Riisipere kooli staadioni, sel aastal on lisaks Paliverele töös Loksa kooli staadion ja paar staadioni Lõuna-Eestis. „Mina olen viimased kaks aastat staadioneid ehitanud. Suurim oli Kadrioru treeninguareen,” ütles Astrahantsev.

Lääne-Nigula valla koolidest on kõige paremad sportimisvõimalused Ristil, kus on kunstmuruga staadion, Oru kool saab kasutada muruga jalgpalliplatsi.

 

Palivere kooli spordiplats

Ehitaja: OÜ Kivipartner

100 m jooksurada, 250 m jooksuring, jalgpalliväljak, korvpalliplats, kuulitõukesektor, piirdeaed

I etapp – 171 443 eurot

II etapp – 151 372 eurot

Kokku: 322 815 eurot

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi
1 aasta tagasi

Nissi kool ikka mitte Riisipere