Sepp Bleimann oli Kullamaal tähtis mees

Andra Kirna

andra@le.ee

Otepää sepp Mart Salumaa kasutab oma sepiseid tehes eeskujuna arheoloogilisi leide. Foto: Andra Kirna

Otepää sepp Mart Salumaa kasutab oma sepiseid tehes eeskujuna arheoloogilisi leide. Foto: Andra Kirna

Kunsti- ja muusikapeol Helisev Kullamaa tähistati kohaliku sepa Karl Bleimanni 200. sünniaastapäeva.

Nagu mõnigi kord varem, algas Helisev Kullamaa ka tänavu Kullamaa muusika seltsi orkestri mänguga kirikutornis.

„Oleme seda varem teinud neli-viis korda. Nüüd sellepärast, et uue kirikukuuli tegemise ajal selgus, et vana kuul oli Karl Bleimanni tehtud,“ ütles päeva peakorraldaja, Kullamaa kultuurimaja juhataja Loit Lepalaan. „Mehed, kes vana kuuli alla võtsid ja uue panid, rääkisid, et see oli unikaalne ehitus. Nemad ei ole kohanud teist sellist ühendust kuuli ja risti vahel,“ rääkis ta.

Helisev Kullamaa on varemgi olnud pühendatud sealtkandi olulistele inimestele. Ka Bleimanni on varem meeles peetud – konverentsiga, kus esinesid aurumasinate ehitajad ja muuseumiinimesed. Seekord täitsid Bleimanni 200. sünniaastapäeva laul ja sepakunst.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kahjuks
1 aasta tagasi

on vähe selliseid tegijaid nagu Lepalaan või Twerdjanski, kes tegutsevad Kullamaal kogukonna huvidest ja ajaloost lähtuvalt, tavaliselt tegutsevad nn.uued tegijad ainult omakasust lähtuvalt- kui oma tasku ei kuku, siis ei liigutata lillegi.