Abivahend, mida ei tasu suvel puhkusereisile minnes maha unustada

Lääne Elu

info@le.ee

Nutikella ei tasu puhkusel minnes maha unustada. Foto Huawei



Suvepuhkuste aeg on lähenemas ning selleks perioodiks teevad paljud endale ka väljasõiduplaane. Marsruudi planeerimine, ilmastikule vastavate riiete pakkimine ja dokumentide ettevalmistus on kõigile tuttavad veidi ärevusttekitavad tegevused, sest keegi ei taha midagi olulist kahe silma vahele jätta. Lisaks on mitmeid olulisi vidinaid, mis ringi seigeldes on asendamatuteks reisiabilisteks ning mida ei tasu kindlasti maha unustada – üheks selliseks näiteks on nutikell.

Viimasel ajal eriti põnevate funktsioonide näol täiendusi saanud nutikellad ei ole täna enam pelgalt ajanäitamiseks ning seetõttu ei tasu neid reisile minnes pakkimislistist välja jätta. Randmel kantav nutikell teeb koos omanikuga kaasa kogu reisi ning sellise seadme üks suurimaid eeliseid kasutaja jaoks on kiire ligipääs vajalikule infole, ilma, et oleks vaja taskust välja otsida mobiiltelefon või kotist sülearvuti. Kuidas aga oma järgmine reis nutikella abil veelgi mõnusamaks muuta?

Ükski samm ei jää lugemata

Aktiivne puhkus on äärmiselt kaval viis märkamatult oma liikuvuse suurendamiseks või vormi parandamiseks, sest reisil olles on füüsiline koormus tihtipeale suurem kui kontoris tööasju ajades ning uus ja põnev ümbruskond motiveerib meid läbi käima pikki vahemaid, väsimust tajumata. Linnapuhkusel olles võid lausa üllatuda, mitu sammu on nutikell päeva lõpuks kokku lugenud – tihti võib ringiseiklemise tulemusena ulatuda see arv lausa mitmekümne tuhandeni.

Olgu eesmärgiks matk looduses, veesport või rattaretk – vingemad nutikellad aitavad salvestada igasuguse liikumise, pakkudes treenigrežiimide valikus üle 100 erineva spordiala, alates jooksmisest noolemänguni ja kalapüügist sukeldumiseni. Lisaks on turul mitmeid vastupidavaid nutikellasid, mis on justkui loodud rannapuhkuseks või ekstreemspordiks. „Näiteks hiljuti turule tulnud Huawei Watch GT 3 Pro veekindla nutikella võib käele jätta ka ujudes, sealjuures soolases merevees või sukeldudes kuni 30 meetri sügavusele,” täpsustab tehnoloogiaekspert Jekaterina Mishina ja lisab, et teine oluline omadus nutiseadmetel on ekraani kattev safiirklaas, mis aitab ära hoida kriimustuste tekkimise aktiivse puhkuse ajal.

Füüsilise aktiivsusega sama oluline on puhkeaeg. Nutikella abil on võimalik analüüsida uneandmeid, et selle põhjal parandada oma unekvaliteeti ja suvepuhkuse ajal maksimaalselt lõõgastuda.

Käed-vabad kaardilugemissüsteem otse randmelt

Miski ei tekita rohkem ärevust, kui võõras kohas ära eksimine. Õnneks ei pea me tänapäeval liikuma enam paberkaardi järgi, sest navigatsioonivõimalused on viidud järgmisele tasemele ja ka paljudele nutividinatele on sisse ehitatud GPS-jälgimisüsteem.

Nii looduses viibides kui ka tundmatutel linnatänavatel seigeldes vajame tihti pisut juhendamist. Mõnel ürgsemal või lausa ekstreemsel matkarajal on aga eriti mugav, kui näeme liikumismarsruudi kohe ära randme pealt, ilma, et peaks taskus või seljakotis navigeerimisseadme, paberkaardi või telefoni järele sobrama. Uuemates nutikellades on olemas ka teekonna tagasijuhatamise funktsioon, mis tähendab, et kui jalutuskäiku või matka alustades oli randmel kantav kell sisse lülitatud, siis hiljem aitab see kella kandjat alguspunkti sama marsruuti pidi tagasi juhatada.

Kvaliteetset nutikella kasutades ja randmelt kaarti järgides aga äraeksimise ohtu kartma ei pea, sest uuemate seadmete positsioneerimissüsteem on arendatud äärmiselt kõrgele tasemele, suutes tuvastada seadme kasutaja vägagi täpse asukoha.

Võimalus liikvel olles ühendusse jääda

Kell on suurepärane vahend sagedasele reisijale, kuna see toob kasutajani kõige vajalikuma, sealhulgas kohaliku ilmateate, reisiks vajalikud märguanded, kõned ja sõnumid. Näiteks nii mitmedki lennuliinid teavitavad oma kliente lennumuudatustest või -hilinemistest sõnumi teel, mis jõuavad reisijani eriti kiirelt, kui randmel kantav kell tähelepanu köitmiseks piiksu või värina teeb. Lisaks võimaldab nutikella ekraan juhtida teisigi tegevusi – pika lennureisi või autosõidu sisustamiseks jõuab kõrvaklappide olemasolul ära kuulata suure hulga asjalikke podcaste või tervenisti ühe audioraamatu!

Loomulikult eeldab kella intensiivsem kasutamine vastupidavat seadet ja aku pikka kestvust. „Uue GT 3 Pro kella puhul võib puhkusele minnes selle laadija lausa koju jätta, sest näiteks titaanist kellamudeli aku kestab ühe laadimiskorraga vastu kuni 14 päeva ja keraamilise mudeli aku kuni 7 päeva,” toob Mishina näiteid tänapäeva akude ülipikast tööeast, mida on vajadusel võimalik pikendada kiire juhtmevaba laadimise abil.

Seega, olenemata sellest, kas suvel on plaanis pikem või lühem väljasõit, tuleb igal juhul hoolikalt läbi mõelda, mida üldse endaga kaasa pakkida, et asendamatuid reisividinaid koju mitte unustada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments