Noarootsi kool pidas koos Ukraina lastega mailaata

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14
Noarootsi kooli mailaat. Fotod: Noarootsi kool

Noarootsi koolipere pidas esmaspäeval mailaata, mille tulu läheb Lääne-Nigula valda pakku tulnud Ukraina sõjapõgenike lastele.

Koos Noarootsi lastega lustis laadal 18 Ukraina last, kes käivad Oru ja Kullamaa koolis. Kes tahtis, sai näomaalingu või pähe 7. klassi laste punutud võilillepärja. Lapsed müüsid omatehtud võtme- ja järjehoidjaid, ehteid, keekse, šokolaadiruute ja pannkooke. „Oli ka šokolaaditort. Valik oli üsna lai,” ütles Noarootsi kooli direktor Signe Matteus. Ukraina laste kodused olid saatnud küpsetatud pelmeene. Ei puudunud õnneloos.

Matteuse sõnul koguti laadal paarsada eurot, mis läheb Ukraina lastele. „Toodi ka annetusi, rõivaid jm igapäevaeluks vajalikku,” ütles Matteus.

Laadal mängisid Noarootsi ja Ukraina lapsed ringmänge, laulsid, tantsisid ja tegid näitemängu. „Üks pisike Ukraina tüdruk luges ukrainakeelset luuletust,” ütles Matteus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments