Laikmaa muuseum läbis värskenduskuuri

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu ja Läänemaa muuseumite haldusjuht Märt Maiste tõi avamise eel tagasi remondi ajaks mujale hoiule viidud Laikmaa maali „Viljapõld viie tuulikuga” Foto: Kaire Reiljan

Haapsalu ja Läänemaa muuseumite haldusjuht Märt Maiste tõi avamise eel tagasi remondi ajaks mujale hoiule viidud Laikmaa
maali „Viljapõld viie tuulikuga” Foto: Kaire Reiljan

Täna pärastlõunal pakutakse Ants Laikmaa majamuuseumis kohvi ja kringlit, et tähistada kunstniku 156. sünniaastapäeva ja muuseumihooaja algust.

Sel talvel oli Läänemaal Kadarpiku külas asuv Ants Laikmaa majamuuseum külastajatele suletud, sest uuendati ja värskendati muuseumi esimese korruse kolme ruumi. Nüüd on uue värvikuue saanud seinad, nõukogudeaegsest pruunist värvist on puhastatud põrandad, üle lakitud puitdetailid, ehitatud uusi ahje ja aknad kaetud UV-kiledega, et päike majas leiduvaid museaale ei rikuks. Uue värvilahenduse ja paigutuse on muuseumis loonud Liis Pählapuu ja Liina Siib, kes hakkavad välja töötama ka muuseumi uut püsiekspositsiooni.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments