Vanalinna lasteaedade heategevuslik küünlajaht 2022

Lääne Elu

info@le.ee

Läänemaa haigla hooldekodu sai lasteaialt kingiks raamatu ja kinkekaardi. Foto: erakogu

Läänemaa haigla hooldekodu sai lasteaialt kingiks raamatu ja kinkekaardi. Foto: erakoguTeist aastat järjest korraldasid Haapsalu vanalinna lasteaiad heategevusliku küünlajahi, mis oli edasiarendus Kuusakoski algatatud üleriigilisest kampaaniast „Küünlaümbriste jaht“.

Kuusakoski algatus tegi 2021. aastal kogumisse pausi, kuid et perede huvi oli kampaania vastu ära suur ja paljud sellel ajal juba iseseisvalt küünlaümbriseid kogusid, tekkis lasteaial idee seda algatust omal käel jätkata ja siduda see heategevusega.

Algatuse ellukutsumisel on kaks peamist eesmärki: loodushoid ja heategevus. Kaunis ja puhas loodus on meie suurim varandus, meie südameasi on oma lasteaia lastele anda edasi keskkonnahoidlikumat mõtteviisi. Projekt on olnud tore abiline just prügi käitlemise teemade läbimiseks ja kinnistamiseks. Lisaväärtuse annab veel heategevuslik nüanss, mis aitab lastele õpetada hoolivust ja empaatiat.

2021. aastal õnnestus meil päästa olmeprügi sekka sattumast 46,2 kg küünlaümbriseid ja saadud tulu annetasime loomade varjupaigale. Meid toetas Haapsalu loomakliinik, lisades ka omapoolse panuse.

Kuna meie eelmise aasta kogumiskampaania oli edukas, soovisime sellega tänavu jätkata. Küünlaümbriseid koguti novembrist veebruarini. 12 nädala jooksul kogusime kokku 55 kg küünlaümbriseid, mida on 8,8 kg rohkem kui eelmisel aastal. Arvestades, et üks ümbris kaalub ligikaudu 1 gramm, päästsime olmeprügi sekka sattumast umbes 55 000 alumiiniumist küünlaümbrist.

Meil on suur rõõm, et koos meiega oli palju kogujaid nii Haapsalust kui ka mujalt, näiteks Haapsalu lasteaed Pääsupesa, Haapsalu Jaani ja toomkirik ning endised ja praegused lapsevanemad. Ühinesid ka mitmed Haapsalu linna elanikud. Aitäh kõigile!

Selle aastal soovisime toetada SA Läänemaa haigla hooldekodu. Selja taga on emotsionaalselt rasked aastad kõigile, aga eriti õnnetu on olukord hooldekodudes, mida on räsinud koroonaviirus.

Küünlaümbriste eest saime 22 eurot ja meile oli abiks ka üks heategija, kes muutis selle summa 50 euroks. Summa läheb Haapsalu hooldekodu elanike rõõmustamiseks – kingime hooldekodule Pamela Marani raamatu „Eesti vanaisade lood ja salatarkused“ ja kinkekaardi, mis sisaldab Haapsalu vanalinna lasteaedade laste kontserti hooldekodule sobival ajal. Kingitus antakse üle täna, 10. märtsil.

Merily Loderaud,

Annemari Raudseping

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pioneer
2 aastat tagasi

millal jälle suitsukonide korjamise hoogtöökuu avatakse

Juta.
2 aastat tagasi
Reply to  pioneer

Avatud juba!!!!!

alati
2 aastat tagasi
Reply to  pioneer

võib korjata.