Meedialiit mõistab Postimehe ajakirjaniku ründamise hukka

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti Meediaettevõtete Liit mõistab hukka eilsele vaktsiinivastaste meeleavaldusele ajakirjanikutööd tegema läinud Postimehe ajakirjaniku Sander Punamäe ründamise Varro Vooglaiu poolt.

Avaldame nördimust, et Eesti on jõudnud seisu, kus oma tööd tegevaid ajakirjanikke avalikus ruumis verbaalselt rünnatakse. Vaba ajakirjanduse ründamine ja meeleavaldajate üles ässitamine ajakirjaniku vastu on ennekuulmatu!

Demokraatia üks oluline osa on vaba ajakirjandus ning see on olnud siiani Eesti väärtus. Nüüd tundub, et oleme liikumas Ida- ja Kesk-Euroopa riikide suunas, kus ajakirjanike ründamine nii verbaalselt kui füüsiliselt on igapäevaseks saanud.

Viimasel paaril aastal on ajakirjanike ähvardamise ja verbaalse ründamise juhtumid nende töö tegemise ajal muutunud sagedasemaks. Kutsume avalikkust, sealhulgas organisatsioone, avaliku elu tegelasi ja poliitikuid, üles mõtlema, kas soovime elada riigis, kus ähvardused ja rünnakud muutuvad igapäevaseks või eelistame demokraatlikku riiki, milles on oluline osa vabal ajakirjandusel.

Meedialiidu avaldusega ühineb ka Eesti Noorte Ajakirjanike Selts.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hmm
2 aastat tagasi

Igaüks võib end tänapäeval ajakirjanikuks nimetada? No siis pole midagi imestada, et probleeme tekib. Nagu mingi püha loom oleks, midagi öelda ei tohigi. Mõistan hukka sellise olukorra

Valetamine pole häbi
2 aastat tagasi

Ei näinud mingit ‘ajakirjaniku’ ründamist. Küll nägin ühte provokaatorit ja korrarikkujat jultunult inimesi ja kõnelejat tülitamas. Kas meedialiit oli äkki mujal meeleavaldusel?

Arvaja
2 aastat tagasi

Kui Meedialiit võtaks vaevaks aru saada et see “ajakirjanik” ei oskagi muud kui halvustada ja valetada, siis ei oleks seda protesti siin.
Kahjuks on aga nii et meedia kubiseb kirjutajatest, kellel puudub nii sõltumatu olek kui elementaarne kirjaoskus. Selliseid soperdiste vorpijaid ilmub jätkuvalt juurde nagu seeni peale vihma.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Eks see varro sinna tota poole kaldu ole, aga ega temalgi kerge pole, peab ju sponsori käsku täitma.

kogu
2 aastat tagasi

meedia rõhujate käes, stsenaariumid tühistamisest aastast aastasse samad

Pravda
2 aastat tagasi

Kõva sõna – ‘me mõistame hukka’… D

järgmisena
2 aastat tagasi

tehase dvigatel ja punane ret ning kolhoosi kommunismi võidule töökollektiivid avaldavad nördimust ning nõuavad , et varro avaldaks oma tõelise pale ja ajaks habeme maha.