Kullamaal puhkesid õide lumikellukesed

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lumikellukesed Kullamaal. Foto Katre Kuller

Kullamaa elanik Katre Kuller leidis 10. veebruaril Kullamaa poe tagant seina äärest õide puhkenud lumikellukesed.

Kuller ütles, et päikesepoolse seina ääres ootab puhkemist ka teine pundike esimesi kevadekuulutajaid, mis on veel pooleldi lume all. Mullu hakkasid samas kohas lumikellukesed õitsema juba jaanuaris. 2019. aastal pildistas Kuller Kullamaa poe taga kohe-kohe õide puhkevaid lilli juba detsembri lõpus, mis on senistest kõige varasem aeg. 2018. aastal puhkesid lumikellukesed Kullamaal sõbrapäeva eel 13. veebruaril.

Tavaliselt märtsi alguses puhkeva lumikellukese päriskodu asub Lõuna- ja Kesk-Euroopas, kus ta elutseb vabas looduses. Eestis pesitseb ta kultuurtaimena aedades, aga võib ka metsistuda.  Veidi hilisem õitseja märtsikelluke on lumikellukese sugulane.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments