Aivo Paljasmaa: mängud on avatud

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Olümpiatuli on XXIV taliolümpiamängudel Pekingis loitma löönud. Kas suudab ta tõrjuda ka koroonaviiruse vähemalt kaugemale kõigest mängudega seonduvast, ei oska arvata, aga inimestel on läbi aegade olnud usk ja lootus sümbolite jõusse.

Juba kaugeid sajandeid tagasi võideldi katku vastu tulega, kuhu heideti nakatunud esemed ja riided. Leegil oli puhastav võime. Olümpiatule maagilisus jäi meie kahevõistleja Kristjan Ilvese jaoks paraku hiljaks, aga pisikene lootus hingitseb veel Kristjaniski – ehk pääseb ta siiski suure mäe starti.

Hiinlaste koroonakontrolli aparaadid tunduvad üldse veidi imelikud olevat. Kas on nad ülitundlikud või lastud välja masstoodanguna, ei oskagi arvata. Järjekordne Hiina ime. Näiteks laskesuusataja Susan Külm andis negatiivseid ja positiivseid teste vaheldumisi. Õnneks pääses ta lõpuks nn pidalitõbiste varjupaigast välja ja valmistubki nüüd võistluseks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments